İngiltere’de okullarda maske takmak zorunlu olacak

Birleşik Krallık Eğitim Bakanı Nazım ez-Zahavi yaptığı açıklamada, “Kovid-19’un yeni varyantı Omikron ile vaka sayılarında görülen ani artışı engellemek için İngiltere’deki ortaokul öğrencilerinden gelecek hafta Noel tatilinden döndüklerinde maske takmalarını isteyeceğini” söyledi.

Bakan, Sunday Telegraph’taki bir makalede, “Okullardaki ve üniversitelerdeki öğrenci sayısını mümkün olan en uzun süre boyunca artırmak istiyoruz” dedi. Bakan sözlerine şunları ekledi: “Omikron kaynaklı vaka artışı mevcutken bu isteğimizi gerçekleştirmeye yardımcı olacak geçici ek önlemler arasında önümüzdeki haftalarda ortaokul sınıflarında ve öğretim alanlarında maske kullanımını zorunlu kılmak yer alıyor.”

Daha önce dört Birleşik Krallık bölgesinden (İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda) yalnızca İngiltere, sınıfta maske zorunluluğu getirmişti. Okullar ve diğer kamu hizmetleri, günlük vaka sayısı rekor seviyelere yükseldikçe ve testi pozitif çıkan kişilerin en az yedi gün boyunca karantinada kalması gerektiğinden oluşan personel sıkıntısı nedeniyle ortaya çıkan aksamalarla karşı karşıya.

Şarkul Avsat