(Şarku’l Avsat- Arşiv)

Arap Koalisyonu: Sana’da Husilere ait iki depo imha edildi

Yemen’de meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu, Yemen’in Sana şehrinde Husi milislerin terör saldırılarında kullandıkları silahlı insansız hava araçlarının (SİHA) bulunduğu depolara hava operasyonu düzenledi.

Koalisyon, Husi milislere ait Debo kampında SİHA’ların depolandığı iki tesisin yok edildiğini ve operasyonda SİHA üretimi için kullanılan iki deponun hedef alındığını açıkladı. Yapılan açıklamada sivillerin korunması için gerekli önlemlerin alındığı kaydedildi.

Koalisyon, Sana’da İran destekli Husi milislerine karşı hava operasyonları başlatacağını açıklamıştı. Yapılan açıklamalarda sivillerin hedef alınan yerlerin yakınlarında bulunmaması için çağrıda bulunuldu.

İran rejimi tarafından silahlandırılan Husiler, Eylül 2014’te gerçekleştirdikleri darbe sonrası başkent Sana ve bazı kuzey bölgelerini denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015’ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümet güçlerine destek veriyor. Husiler hem Yemen içerisinde hem de Suudi Arabistan’a yönelik sivilleri hedef alan SİHA’larla terör saldırıları düzenliyor.

Şarku’l Avsat