(Fotoğraf: SABA)

Yemen ordusu Marib’in güneyinde ilerliyor

Arap Koalisyonu’na ait uçaklar ve Halk Direniş Güçleri tarafından desteklenen Yemen Ulusal Ordusu, Husi milisler ile yaşanan şiddetli çatışmalar sırasında Marib’in güneyinde yeni ilerlemeler kaydetti.

Silahlı Kuvvetler Medya Merkezi’ne bilgi veren askeri bir kaynak, “Yemen ordusu ve Halk Direnişi güçleri, bugün şiddetli bir saldırı başlatarak, İran’a bağlı milislerin konuşlandığı birçok yeri kurtarmayı başardı. Onlarca milis öldürüldü ve yaralandı. Kahraman askerler çok sayıda Husi milisi de yakaladı” dedi.

Arap Koalisyonu’na ait savaş uçaklarının çatışmalara aktif olarak katıldığını bildiren askeri kaynak, hava saldırılarında milislere ait araçların imha edildiğini söyledi.

Şebva cephesinde ise, Yemen Ulusal Ordusu ve Amalika Tugayı, Nukub kentinin yanı sıra En-Nuveydiriyye bölgesi, El-Humma kavşağı ve Harib ile Bihan ilçelerini birbirine bağlayan Es-Sadi kavşağında kontrolü sağladı.

Amalika Tugayları, yukarı Bayhan şehrinin merkezine yaklaşık beş kilometre uzaklıktaki Doman doğalgaz istasyonuna doğru ilerlerken, Salem ve Safra bölgesinde kalan Husi milislerini de kuşatma altına aldı.

Şarku’l Avsat