Dünya Formula E yıldızları Diriye etabında yarışacaklar (Şarku’l Avsat)

Formula E’nin Diriye etabı için geri sayım başladı

Elektrikli otomobil yarışı Formula E’nin Diriye Etabı 28-29 Ocak’ta Diriye’de yapılacak

28 ve 29 Ocak’ta Diriye’de dördüncü kez düzenlenecek olan ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’nın sekizinci sezonu için geri sayım başladı. Bu kapsamda Diriye E-Prix 2022’nin birinci ve ikinci turları yapılacak.

Diriye’de birinci ve ikinci etaplarının tamamlanmasının ardından yarışçılar şampiyonanın  üçüncü etabı için 12 Şubat’ta Meksika’nın başkenti Mexico City’e hareket edecekler. Dördüncü ve beşinci etaplar ise 9 ve 10 Nisan’da İtalya’nın başkenti Roma’da yapılacak. Ardından yarışçılar 30 Nisan’da altıncı etabına katılmak için Monako’ya hareket edecekler.

14 ve 15 Mayıs’ta Almanya’nın Berlin şehrinde yedinci ve sekizinci etapları düzenlenecek olan yarışın dokuzuncu etabı Nisan sonunda Endonezya’da yapılacak. Onuncu etap Temmuz ayı başlarında Kanada Vancouver’da yapılacakken, on bir ve on ikinci etaplara ise 16 ve 17 Temmuz’da New York ev sahipliği yapacak.

On üç ve on dördüncü etapları Temmuz ayı sonunda (30 ve 31 Temmuz) Londra’da yapılacak olan sekizinci sezon yarışları Ağustos ayında Güney Kore’nin Seul kentinde yapılacak olan on beş ve on altıncı turlarla sona erecek.

Diriye etabı, geçen yıl 26 ve 27 Şubat tarihlerinde, diğer aydınlatma teknolojilerine kıyasla enerji tüketimini yüzde 50’ye kadar azaltan düşük tüketimli aydınlatma teknolojisini kullanmıştı. Suudi Arabistan, şampiyona tarihinde yenilenebilir enerji ile yapılan ilk gece yarışını düzenleyerek Formula E yarışının yedinci sezonunun açılış etabına ev sahipliği yapmıştı.

Mercedes-Benz EQ takımından Hollandalı Nyck de Vries, Diriye Pisti’nde Formula E şampiyonasının açılış turunda ilk zaferi kazanırken, İngiliz Sam Bird ikinci tur için Jaguar Racing ile yaptığı ilk yarışında ikinci zaferi kazandı. Envision Virgin Racing takımından Robin Frijns ve DS Techeetah takımından Antonio Felix da Costa üçüncü sırada yer aldı.

Diriye’de başlayacak yeni sezon yarışlarına, Envision Virgin Racing takımından Yeni Zelandalı Nick Cassidy, ROKiT Venturi Racing takımından Fransız Norman Nato ve BMW i Andretti Motorsport’tan İngiliz Jake Dennis olmak üzere üç yeni yarış pilotu katılacak.

Jake Dennis, Formula E’ye güçlü bir başlangıç ​​yaptı ve bu şampiyona tarihinde şimdiye kadarki en başarılı çaylak seçilmesiyle sonuçlandı. Podyuma çıkma sayısı açısından Nick Cassidy, Meksika’daki Formula E Puebla yarışında ilk kez podyuma çıkarken, New York yarışında ikinci kez podyuma çıkarak İngiltere’den Sam Bird’ün arkasından ikinci oldu.

Norman Nato ise Berlin Grand Prix’inde ilk iki turda kaybettikten sonra son turda büyük bir zaferle podyuma çıkarak Formula E’deki Venturi takımının üçüncü galibiyetini elde etti. Böylelikle ilk sezon hariç, 2016’da Felix Rosenqvist ve 2021’de Jake Dennis’in ardından şampiyonadaki ilk maçında yarış kazanan üçüncü sporcu oldu.

Mercedes-Benz EQ takımından Hollandalı Nyck de Vries 2021 Berlin ABB Formula E Dünya Şampiyonası’nı kazanırken, ROKiT Venturi Racing Takımı’ndan Edoardo Mortara ikinci, BMW i Andretti Motorsport’tan Jake Dennis üçüncü oldu.

Takımlar şampiyonluğunu 183 puanla Mercedes-Benz EQ takımı elde ederken, Jaguar Racing ikinci, DS Techeetah üçüncü oldu.

Spor Bakanlığı’nın 150 riyalden başlayan fiyatlarla yarış biletlerinin satışa sunması dikkat çekiyor. Bu kapsamda 10 bin Grand Stand bileti ve VIP ziyaretçiler için, takımlar ve Formula E sürücüleri ile özel görüşme fırsatı sağlayacak biletler satılacak.

Şarku’l Avsat