Tunus’ta terör hücresi üyesi 5 kadın hakkında 1 ila 13 yıl arası hapis cezası

Tunus Asliye Mahkemesi, “Hilafetin Askerleri Tugayı” isimli terör örgütünün liderleriyle iletişim kurmak, genç kızları bu örgüte çekmeye çalışmak ve örgüt unsurları için fon toplamak ile suçlanan, DEAŞ hücresi üyesi 5 kadın hakkında 1 yıldan 13 yıla kadar hapis cezası verdi.

Mahkeme, Cumartesi günü yapılan oturumda, dava kapsamında yargılanan iki kız kardeş hakkında 13’er yıl hapse hükmetti.

Hilafetin Askerleri Tugayı örgütüne üye bir unsurun kardeşi olan bir diğer kadın ise “bir teröriste yataklık etme” suçlamasıyla 1 yıl hapse çarptırıldı.

Tunus İçişleri Bakanlığı, Ekim ayı sonunda, Tunus’un kuzeybatısındaki Kaf ve ülkenin güneyindeki Tuzer şehirleri arasında faaliyet gösteren kadınlardan oluşan bir terör hücresinin çökertildiğini duyurdu.

Tunus terörle mücadele güçleri, 2015 yılında yasaklı Ensar eş-Şeria örgütünün medya kanadından sorumlu olan, radikalizmin yanı sıra güvenlik ve askeri personelin öldürülmesini teşvik eden Facebook’taki Hama ed-Diyar sayfasının sahibi Fatima Zavagi’yi tutukladı.

Söz konusu kadın, sorgusunda devlete veya anayasaya inanmadığını, Kasım 2013’ten beri Bouchoucha’daki Müdahale Birlikleri kışlasını bombalamayı planladığını itiraf etti.

Ayrıca mahkeme huzurunda, peçe takan bir Selefi unsurun onunla üniversitede buluştuğunu ve önemli bilgi içeriklerini verdiğini kabul etti.

Öte yandan, Tunus Ağır Ceza Mahkemesi, birkaç gün önce görülen davada, 2016 yılında Başçavuş Said el-Gazlani’yi öldürmekten yargılanan 9 sanık hakkında idam cezası verdi.

Gazlani, 5 Kasım 2016’da, ülkenin güneybatısında yer alan Kasrin vilayetindeki evinde ölü bulunmuştu. Başçavuş DEAŞ’e bağlı Hilafetin Askerleri Tugayı tarafından öldürülmüştü.

Şarku’l Avsat