(Şarku’l Avsat- Arşiv)

Arap Parlamentosu: Husilerin BAE’ye yönelik terör saldırısı bölgenin istikrarı için açık bir tehdittir

Arap Parlamentosu, Husi milislerin Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki (BAE) bir sanayi bölgesi ve Abu Dabi Uluslararası Havaalanı’nı hedef alarak 3 kişinin ölmesine, 6 kişinin de yaralanmasına neden olan terör saldırısını en güçlü şekilde kınadı.

Arap Parlamentosu tarafından bugün yapılan açıklamada, yaşananların korkakça bir terör saldırısı ve uluslararası insancıl hukuk ile tüm uluslararası yasaların açık bir ihlali olduğuna vurgu yapıldı.

BAE’nin egemenliğine açık bir saldırı olan bu terör eyleminin, terörist Husi milislerin saldırılara devam etme ısrarını kanıtladığı ifade edildi.

Açıklamada, Arap Parlamentosu’nun BAE’nin sabotaj eylemlerine karşı alınacağı tüm önlemlere verdiği destek belirtildi.

Arap Parlamentosu, uluslararası toplumu, suç eylemleriyle bölgenin güvenlik ve istikrarı için ciddi bir tehdit oluşturan bu milislere karşı sağlam adımlar atmaya da çağırdı.

Ne olmuştu?

Abu Dabi polisi, Ulusal Petrol Şirketi ADNOC’un depolama tesisleri yakınındaki Musaffah sanayi bölgesinde petrol yakıtı taşıyan üç tankerde patlama meydana geldiğini ve Abu Dabi Uluslararası Havaalanı’ndaki bir şantiyede küçük bir yangın çıktığını açıkladı.

Ön incelemelere göre, söz konusu iki bölgeye düşerek patlama ve yangına neden olmuş olabilecek silahlı insansız hava araçlarına (SİHA) benzer ‘küçük bir uçak’ görüldü.

Yetkililer, yangın ve patlamayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatırken, her iki olayda da önemli bir hasar meydana gelmedi.

Husi milisler askeri sözcü aracılığıyla Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) saldırı düzenlediklerini bildirerek, olayı üstlendi.

BAE resmi haber ajansı WAM, bugün Abu Dabi’de bugün akaryakıt tanklarının patlaması sonucu Hindistan ve Pakistan vatandaşı 3 kişinin öldüğünü, 6 kişinin de yaralandığını bildirdi.

WAM, Mussafah sanayi bölgesi ve Abu Dabi Uluslararası Havaalanı’ndaki bir şantiyede çıkan iki yangının tamamen kontrol altına alındığını belirterek, şantiyedeki yangının hava trafiğini etkilemediğini duyurdu.