İran'ın Fırat Nehri’nin batısı ile doğusundaki nüfuz bölgelerini birbirine bağlayan köprü (DeirEzzor24)

Suriye’de “Ninova Savaşçıları” adında İran destekli Iraklı yeni bir milis grup ortaya çıktı

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor iline bağlı Elbukemal ilçesinde, kendilerini “Ninova Savaşçıları” olarak adlandıran yeni bir Iraklı milis grup ortaya çıktı. Grup, bir binayı, binada oturan aileleri evlerinden çıkartarak kendisi için karargaha dönüştürdü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İran yanlısı Iraklı yeni milis grubunun üyelerinin kendilerini “Ninova Savaşçıları” olarak adlandırdıklarını ve Deyrizor kırsalındaki Elbukemal ilçesinde eski hapishanenin yakınlarındaki bir binaya el koyduklarını bildirdi. SOHR, grubun, binayı askeri karargaha dönüştürmek için dört aileyi evlerinden kovduğunu aktardı. SOHR’un haberine göre Ninova Savaşçıları, ele geçirdikleri evlerin mobilyalarına da el koydular.

Bu gelişme, İran ve milislerinin Suriye topraklarına nüfuz etme çabalarının bir parçası olurken Suriye rejiminin kontrolü altındaki bölgelerde Suriye topraklarına yayılan İran Devrim Muhafızları Ordusu  (DMO) tarafından desteklenen milislerin maaşlarına da zam yapıldı. Suriyeli milislerin 78 bin (30 dolar) Suriye lirası olan maaşları yeni yılın başında 108 bin liraya çıkarıldı. Suriyeli olmayan milislerin 100 bin Suriye lirası olan maaşları 135 bin (38 dolar) liraya yükseldi.

İranlı komutanlar, Suriye rejimi ordusu komutanları ve Ulusal Savunma Kuvvetleri Komutanı, Fırat Nehri’nin batısındaki İran destekli milislerin kontrolündeki bölgeler ile Fırat’ın doğusundaki Deyrizor kırsalında İran’ın işgal ettiği yedi köyü bir birine bağlayan bir köprünün açılış törenine katıldılar. Köprü, Fırat Nehri’nin doğusundaki el-Hüseyniye ile nehrin batısındaki el-Huveyka bölgelerini birbirine bağlıyor.

Şarku’l Avsat