Suudi Arabistan ve Mısır Silahlı Kuvvetleri’nin ortak Tebük-5 tatbikatı (Mısır Silahlı Kuvvetler Sözcüsü)

Suudi Arabistan ve Mısır Tebük-5 ortak tatbikatına devam ediyor

Suudi Arabistan ve Mısır Silahlı Kuvvetleri, Suudi Arabistan’ın kuzeybatı bölgesinde düzenlenen Tebük-5 ortak askeri tatbikatına devam ediyor.

Tatbikatlar, muharebe birimlerinin verimliliğini artırmayı, bilgi ve askeri uzmanlık alışverişinde bulunmayı ve herhangi bir potansiyel tehdide karşı hazırlıklı olmayı artırmayı amaçlıyor.

Mısır Silahlı Kuvvetler Sözcüsü Albay Garip Abdulhafiz’in açıklamasına göre, ortak tatbikatlar Suudi Arabistan ve Mısır arasındaki askeri işbirliğini geliştirmeyi de hedefliyor.

Sözcü, geçtiğimiz günlerde eğitim konseptlerini birleştirmek, çabaları koordine etmek ve katılan güçler arasında entegrasyonu sağlamak için birçok konferans içeren ön aşamaların tamamlandığını söyledi.

Ayrıca, ‘beşinci nesil savaşlarla’ yüzleşmek için siber güvenlik de dahil olmak üzere birçok teorik eğitim verildiğini duyurdu.

Sözcü, “Tatbikat sırasında, silahlı kuvvetlerin saha ve savaş becerilerinin yüksek boyutu ortaya çıktı” dedi.

Sözcü Abdulhafiz, tatbikat kapsamında, Kızıldeniz’de havadan ve denizden gelebilecek tehditlere karşı deniz ve seyrüsefer güvenliğinin sağlanması, ticari yük gemilerinin korunması gibi birtakım manevraların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Şarku’l Avsat