KİK Genel Sekreteri Dr. Nayef el-Hacraf ve ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking (Şarku’l Avsat)

KİK’ten Husilere baskı çağrısı

KİK terörü durdurmak ve Yemen krizini çözmek için Husilere baskı yapmanın önemini vurguladı

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Dr. Nayef el-Hacraf, ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking ile Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’daki Genel Sekreterlik merkezinde bugün bir görüşme gerçekleştirdi.

Dr. Hacraf görüşmede, Husi terörünün durdurulması ve Yemen krizini çözmek amacıyla barış sürecine ciddi şekilde katılmaları için uluslararası toplumun Husi milislere baskı yapmasının önemli olduğunu dile getirdi.

Görüşmede, Körfez Girişimi Ulusal Diyalog Konferansı’nda alınan kararlar ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2216 sayılı kararını içeren üç referansa dayalı siyasi çözüme ulaşmak için bölgesel ve uluslararası çabalar ele alındı.

KİK Genel Sekreteri, Yemen krizini sona erdirme ve kardeş Yemen halkına insani ve kalkınma yardımı konusunda ABD’nin rolü ile ABD’nin Yemen Özel Temsilcisi Lenderking’in gösterdiği çabaların öneminin altını çizdi.

Dr. Hacraf, Husi milislerin Pazartesi günü Abu Dabi Uluslararası Havaalanı’nı hedef alan terör saldırısının yanı sıra Suudi Arabistan’daki siviller ve sivil nesneleri füzeler ve silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef almaya devam etmesini şiddetle kınadı.

Şarku’l Avsat