Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman (SPA)

Suudi Arabistan’dan yeni otelcilik hamlesi: “Butik Grup”

Veliaht Prens, Suudi Arabistan’da tarihi sarayları lüks otellere dönüştürmeyi amaçlayan “Butik Grup”un kurulduğunu duyurdu

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman dün, Suudi Arabistan’daki kültürel ve tarihi sarayları lüks butik otellere dönüştürmeyi amaçlayan “Butik Grup” şirketinin kurulduğunu duyurdu. Bu girişimle, Krallığın ulusal mirasının canlandırılmasının yanı sıra ülkeyi ziyaret edenlere benzersiz bir misafirperverlik sağlanması amaçlanıyor.

Özel sektörle işbirliği içerisinde yapılacak projenin ilk aşamasında üç tarihi alan geliştirilmesi hedefleniyor. Bunlar; 44 lüks villa, 33 lüks süit ile 77 odaya sahip olacak Cidde’deki el Hamra Sarayı, 56 lüks villa ve 40 lüks süit ile 96 odaya sahip olacak Riyad’daki Tuvaik Sarayı ve 25 lük oda, 46 lüks süit ile 71 odaya sahip olacak Riyad’daki el Ahmar Sarayı.

Butik Grup, Suudi Arabistan’daki ultra lüks konaklama sektörünü zenginleştiren, özel bir misafirperverlik deneyimi sağlamak ve böylece yerel ekonominin gelişimine katkıda bulunmak için Krallığın kültürel mirasını modern yaşam tarzıyla harmanlamayı planlıyor.

Şirket, en iyi uluslararası restoranlar için birçok prestijli seçenek sunacak, en yeni dinlenme merkezlerinde rahatlama ortamı ve misafirler için çeşitli özel hizmetler sağlayacak.

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF) Başkanı Yasir er-Rumayyan, Veliaht Prens’in Butik Grup duyurusunun, PIF’ın ülkede gelecek vaat eden sektörler geliştirmedeki rolünün bir parçası olduğuna değinerek, Kamu Yatırım Fonu’nun Suudi Arabistan ekonomisini çeşitlendirme yolunda ilerlediğini söyledi.

Rumayyan, Butik Grup’un turizmin çeşitlendirilmesine katkıda bulunacağını belirterek, bu girişimin Suudi Arabistan’ın 2030 Vizyonu hedefleri doğrultusunda kültürel ve turizm alanında bölgesel ve uluslararası konumunu güçlendireceğini vurguladı.