İtalya’da 2 bin doktor aşı olmak istemediği için açığa alındı

İtalya’da bir sağlık kuruluşu, yaklaşık bin 913 doktorun ve diş hekiminin koronavirüs aşısı olmayı reddettiği için açığa alındığını açıkladı.

Ulusal Cerrahlar ve Diş Hekimleri Derneği (FNOMCEO), söz konusu sağlık görevlilerinin aşı olduklarına dair herhangi bir belge sunmadığını açıkladı.

Şarku’l Avsat’ta yer alan habere göre Kasım ayında bin 656 sağlık görevlisi açığa alınmıştı. Nisan ayında yürürlüğe giren bir kanun ile sağlık görevlilerinin koronavirüse karşı aşı yaptırması gerekiyor.

FNOMCEO, İtalya’da toplamda 33 bin 500’den fazla sağlık görevlisinin aşı olmadığını belirtti. Bu sayı, henüz aşı olmamışları, başka bir ülkede aşı olanları ve sağlık nedenleri yüzünden aşı olamayan kişileri de içeriyor.

Ayrıca yaklaşık 6 bin hemşire ve diğer sağlık görevlileri aşı yaptırmadıkları için işten uzaklaştırıldı. Yapılan açıklamada çok fazla sayıda görevlinin Kovid-19 nedeniyle karantinada olduğu belirtildi.

İtalya’da günlük vaka sayısında artış yaşanıyor

İtalya’daki Yüksek Sağlık Enstitüsü, son 7 gün içerisinde ortalama 100 bin kişi içinde 2 bin 11 kişinin koronavirüse yakalandığını belirtti. Ülkede haftalık vaka oranının bin 988’e ulaştığı ifade edildi.

Enstitü, koronavirüse yakalanan kişilerin yaklaşık yüzde 17’sinin yoğun bakımda tedavi gördüğünü ve yoğun bakımdaki hasta sayısında geçen haftalara göre bir değişme olmadığını açıkladı.

Enstitü, hastanelerdeki vaka sayının artarak yüzde 31’e yükseldiğini belirtti.

2022 yılının başlangıcından bu yana vaka sayısındaki artış nedeniyle İtalya hükümeti salgınla mücadele etmek için önlemleri sıkılaştırmaya başladı.

Geçtiğimiz Perşembe gününden bu yana İtalya halkı, kuaförlere ve güzellik salonlarına girmeden önce negatif bir PCR testi ibraz etmek zorunda kaldı. Ocak ayının başında hükümet, 50 yaşın üstündeki kişilerin koronavirüs aşısı yaptırmasının zorunlu olduğunu açıklamıştı.

Resmi veriler, 50 yaş üstü kişilerin aşı olmasıyla ülkede aşı olan kişi sayısının arttığını gösteriyor.

Şarku’l Avsat