IKTVA Forum, dünyanın en başarılı enerji, lojistik ve üretim şirketleriyle ortaklıkların nasıl devam edebileceğini vurguluyor (Şarku’l Avsat)

Saudi Aramco, IKTVA Programı kapsamında 50 yeni anlaşma imzaladı

Suudi Arabistan Doğu Eyaleti Valisi Prens Saud bin Nayef, Saudi Aramco’da tedarik zincirinin dayanıklılığını artırmaya yönelik başlatılan Krallık İçi Toplam Değer Katma Programı (IKTVA) Forumu’nun açılışını yaptı.

Doğu bölgesindeki Zahran Fuar Merkezi’nden bu yıl altıncısı düzenlenen foruma, Saudi Aramco Yönetim Kurulu Başkanı Yasir bin Osman er-Rumayyan başta olmak üzere çok sayıda yetkili isim katıldı.

Üç günlük forumda, Suudi enerji ekonomisinde yerel içeriği artırmaya kararlı işletmeler için fırsatlar sunulacak.

Forum kapsamında yaklaşık 50 mutabakat zaptı imzalanarak, Saudi Aramco’nun tedarik zinciri esnekliği daha da geliştirildi.

Program, yerel değer yaratmayı, uzun vadeli ekonomik büyümeyi en üst düzeye çıkarmanın yanı sıra yerel ve küresel olarak çeşitlendirilmiş, sürdürülebilir ve rekabetçi bir enerji sektörünün gelişimini kolaylaştıran birinci sınıf bir tedarik zinciri oluşturmayı hedefliyor.

2015 yılında başlatılan IKTVA Programı, Saudi Aramco’nun ülkenin iddialı ekonomik dönüşüm hedeflerinin bir parçası olarak, yerel değer yaratmayı artırma çabasını ortaya koydu.

IKTVA programı sayesinde, Saudi Aramco 2021’deki harcamalarının yüzde 59’unu yerel tedarikçilere yönlendirerek yerel içeriği artırmada büyük bir sıçramayı başardı.

“Ekonomik başarıya giden yolu döşemek” teması altında düzenlenen IKTVA Forumu, dünyanın önde gelen enerji, lojistik ve üretim şirketlerinden bazılarıyla kurulan ortaklıkların yerel ticari ekosistemi nasıl geliştirmeye ve dünyaya güvenilir enerji tedariki sağlamaya devam ettiğini vurguluyor.

Saudi Aramco Başkanı ve CEO’su Amin bin en-Nasser açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Saudi Aramco, zor zamanlarda piyasalara olağanüstü hızlı yanıt vermesini sağlayan IKTVA programı aracılığıyla daha fazla güvenilirlik elde etti. Saudi Aramco’nun dünyadaki en güvenilir enerji şirketi konumunu korumamızı sağlayacak şekilde yerel yeteneklerimizi ticari ortaklarımızla işbirliği içinde geliştirmeye devam ediyoruz. Suudi Arabistan büyük dönüşümlere tanık oluyor ve yatırım fırsatları için verimli bir zemin var. Saudi Aramco, IKTVA Programı ve onunla bağlantılı Kral Selman Enerji Şehri gibi büyük yerel içerik projeleri aracılığıyla dönüşümlerin sağlanmasında ve fırsatlar yaratılmasında önemli bir role sahip olmaktan gurur duyuyor.”

IKTVA Programı, rekabetçi bir sanayi üssü kurulmasına yardımcı oldu ve 40’tan fazla ülkeye ihracat yapılmasını sağladı.

Program ayrıca Suudi Arabistan’a 35 ülkeden 540’tan fazla yatırım çekti.