Expo 2020 Dubai’de Suudi Arabistan standındaki gösteriler (SPA)

Suudi Arabistan, Expo 2020’de Kahve Yılı’nı kutluyor

Expo 2020 Dubai’deki Suudi Arabistan standı, dün (Salı) başlayan ve 29 Ocak tarihine kadar devam edecek Suudi Arabistan Kahve Yılı etkinliğini başlattı. Suudi Arabistan Kahve Yılı etkinlikleri kapsamında canlı performansların yanı sıra her yaştan ziyaretçiler için aktiviteler yer verildi.

Uluslararası arenadan rağbet gören etkinlik ile ziyaretçilere Suudi Arabistan kültürünün ana unsurlarından biri olan kahvenin tanıtılması amaçlanıyor.

Palmiye bahçesine kurulan Stantta, Suudi Arabistan kahvesi hakkında bir atölye düzenlendi. Krallığın her bölgesi kendine has bir kahve hazırlama yöntemi kullanıyor. Örneğin bazı bölgeler kahveyi hafif veya orta derecede kavururken Suudi Arabistan’ın kuzeyi kahveyi fazla kavurmasıyla biliniyor. Atölyede Suudi Arabistan’da bulunan Kahlani kahve çekirdekleri hakkında bilgi verilmesinin yanı sıra ülkenin bölgelerine göre kahve hazırlama yöntemleri hakkında dersler verildi. Standı ziyaret edenler, Suudi Arabistan’ın misafirperverliğinin sembolü olan kahve hakkında ‘Suudi Arabistan Kahvesi 2022 Yılı’ isimli bir video izledi. Etkinlikte, her biri özel bir tada sahip 13’ten fazla kahve çeşidini tanıtıldı.

Suudi Arabistan kahvesinin tanıtılması ile uluslararası ziyaretçiler Suudi Arabistan kahvesinin önemini hakkında bilgi edindi. Düzenlenen özel bir etkinlikte Honduras, Avustralya ve Kolombiya gibi kahvesiyle ünlü ülkelerin yanı sıra Suudi Arabistan kahvesinin nasıl yapıldığı hakkında bilgi verildi. Panama, Etiyopya, Letonya, Bolivya, Peru ve Kenya kendilerine has kahve çekirdekleri ve kahve yapımında kullanılan özel araçlar tanıtıldı.

Şarkul Avsat