Apple, iPhone’dan iPhone’a “aracısız para göndermeye hazırlanıyor”

Yeni özellik akıllı telefonun ilkbahardaki yazılım güncellemesi kapsamında gelebilir

Yeni bir habere göre Apple, kişilerin işletmelere doğrudan iPhone’larıyla ödeme yapmasına olanak tanıyacak bir yöntem üzerinde çalışıyor.

Akıllı telefonların temassız kredi kartı ödemelerini kabul etmesinin yöntemlerini geliştiren Kanadalı Mobeewave girişimini satın almasını takiben, akıllı telefon devi 2020’den beri bu özellik üzerinde çalışıyor.

Büyük olasılıkla bu, ApplePay’e olanak sağlayan donanımla aynı şekilde NFC çipi kullanılarak yapılacak.

İşletmeler iPhone’larını ödeme terminaline dönüştürerek, cihazın arkasıyla temassız bir karta veya başka bir iPhone’a dokunarak ödeme alabilecek.

Şu anda Bluetooth aracılığıyla telefonla iletişim kurmak için üçüncü taraf bir terminal gerekiyor.

Bu ödeme seçeneğinin ApplePay’in parçası mı yoksa yeni bir hizmet mi olacağı belli değil. Bloomberg’e göre, söz konusu özellik üzerinde çalışan ekip 2020’den beri Apple’ın ödemelerle ilgili departmanında görev yapıyor.

Yeni özelliğin ilkbahar başlarında piyasaya sürülecek yazılım güncellemesi iOS 15.4 kapsamında gelmesi olası.

2019’da Apple, kullanıcıların cihazlarıyla ödeme yapmalarını sağlayan sanal bir ödeme sistemini etkinleştiren Apple Card’ı kullanıma sunmuştu.

Apple Card, ApplePay hizmetiyle yapılan alımlarda yüzde iki nakit geri ödeme ve ilgili para durumunu yönetmek için bir uygulama sunmanın yanı sıra ek ücret almayarak ve veri gizliliğine odaklanarak müşterilerin ilgisini çekmeye çalıştı.

Fiziksel kartın üzerinde bir numara görünmüyor. Bunun yerine, kartın numarası iPhone’un içindeki güvenli bir çipte saklanıyor. Bu sayede telefon, çevrimiçi veya telefondan yapılan ve numara gerektiren alımlar için sanal numaralar üretiyor.

Apple, The Independent’ın yorum talebine haber yayımlanmadan önce yanıt vermedi.

Independent Türkçe