İİT Genel Sekreteri, Kral Selman’ın mektubunu teslim alırken (Şarku’l Avsat)

Kral Selman’dan İİT’in aşırılıkla mücadele çabalarına övgü

İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan (İİT) yapılan açıklamada, İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha’nın, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’den bir mektup aldığı belirtildi.

Suudi Arabistan’ın İİT Daimi Temsilcisi Dr. Salih es-Suhaybani bugün İİT Genel Sekreterlik merkezine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında mektubu Taha’ya iletti.

Kral Selman mektupta, İİT üye ülkelerinin Taha’ya duyduğu güveni teyit ederek, Genel Sekreter’in teşkilatın çalışmalarını geliştirme ve İslam ümmetinin haklı davasına hizmet etme kararlılığına övgüde bulundu.

Suudi Arabistan Kralı mektupta, “Taha’ya, İİT’yi ilerletmek, kuruluş amaçlarına, asil hedeflerine ulaşmak ve İslam ülkelerinin bölünmesini engellemek için görevini başarılı bir biçimde yerine getirmesi” temennisinde bulundu.

Kral Selman mektubunda, İİT teşkilatına ev sahipliği yapan Suudi Arabistan’ın, İslam dünyasına refah, istikrar ve barış sağlamak ile teşkilatın amaç ve ilkelerini gerçekleştirmek için hiçbir çabadan kaçınmayacağını söyledi. İslam İşbirliği Teşkilatı’nın aşırılıkla mücadele çabalarına övgüde bulunan Kral Selman, İslami dayanışmayı güçlendirme çabalarını sürdürme, Müslümanların sözlerini hakikat üzerinde birleştirme, bölünme ve radikalizmi reddetme, İslam ülkelerinin karşılaştığı zorluklar ve sorunlarla yüzleşmede İİT’nin çabalarının önemli olduğunu söyledi.

Şarku’l Avsat