Pentagon: Putin Ukrayna sınırına asker sevk etmeye devam ediyor

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rusya’nın bu hafta başlarında Ukrayna sınırına asker sevk etmeye devam ettiğini söyleyerek, Putin’in Ukrayna’yı işgal etmek istemesi halinde önünde birçok seçenek olduğunu vurguladı.

Kirby, Fox News Sunday gazetesine verdiği röportajda, “Ukrayna sınırındaki askerleri seferber etmeye devam ediyor. Hafta sonu bile gördük. Ukrayna’yı işgal etmek istiyorsa Putin’in önünde birçok seçenek var ve bu seçeneklerden bazılarını yakında uygulayabilir” dedi.

Sözcü, Savunma Bakanı Lloyd Austin’in Cuma günü yaptığı açıklamada, Putin’in büyük veya küçük ölçekli eylemler yürütmek için çok sayıda kapasiteye sahip olduğunu söylediğini hatırlattı.

ABD ve müttefikleri, Kremlin’in Ukrayna yakınlarında yaklaşık 100 bin askeri yığması ve gelecek ay yine Ukrayna sınırındaki Belarus’da askeri tatbikat düzenlemeye karar vermesinin ardından Rusya üzerindeki askeri ve diplomatik baskıyı artırmaya çalışıyor. Rusya ise işgal hazırlığında olduğuna ilişkin iddiaları reddediyor.

Şarku’l Avsat