Mercan-17 deniz tatbikatı kapsamında Suudi Arabistan -Mısır donanmaları (Mısır askeri sözcüsü)

Suudi Arabistan – Mısır ortak deniz tatbikatı Mercan-17 sona erdi

Suudi Arabistan’da birkaç gündür devam eden ve iki ülkenin silahlı kuvvetleri tarafından ortak eğitim planı çerçevesinde gerçekleştirilen Suudi Arabistan-Mısır ortak deniz tatbikatı Mercan-17 sona erdi.

Mısır askeri kaynaklarından yapılan açıklamada, tatbikat kapsamında düşman unsurlarının püskürtülmesi ve etkisiz hale getirilmesi için gerçek mühimmatla topçu ateşi, deniz hedeflerine karşı taktik keşif ve tatbikata katılan deniz kuvvetleri unsurlarının pozisyonlarını doğru ve yüksek hızda yerine getirme yeteneklerini gösteren manevralar uygulandı.

Ayrıca Mısır ve Suudi Arabistan’ın deniz özel kuvvetleri, hafif silahlar ve keskin nişancılarla atışlar gerçekleştirdi ve iki tarafın yüksek savaş kabiliyetini ele alan eğitimler yapıldı.

Tatbikata, Mısır ve Suudi Arabistan silahlı kuvvetlerinden üst düzey çok sayıda komutan katıldı.

Mısır ve Fransa ortak hava tatbikatı başlattı

Öte yandan, farklı tip ve modellerdeki çok sayıda gelişmiş askeri uçağın katılımıyla Mısır’da gerçekleştirilecek olan Mısır-Fransa ortak hava tatbikatı Amon-22 başladı.

Mısır askeri kaynaklarından yapılan açıklamada, tatbikatla Mısır ve Fransız hava kuvvetlerinin verimliliğini ve etkinliğini en yüksek seviyeye taşımak amaçlanıyor. Bu kapsamda, iki ülkenin hava gücünü test etmek için ortak hava muharebe operasyonlarının planlanması ve yönetilmesine ilişkin eğitim ve tatbikatların yanı sıra muharebe yeteneklerini artırmaya katkıda bulunan bir dizi eğitimin uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “Tatbikat ile ortak hava operasyonlarının uygulanmasında yer alan askeri unsurlar için mümkün olan maksimum faydanın sağlanması ve her iki ülkenin hava kuvvetlerinin yeteneklerini geliştirme ve farklı koşullar altında kendilerine verilen tüm görevleri yerine getirmeye hazır olmalarını sağlayacak olan karşılıklı deneyimlerin en üst düzeye çıkarılması amaçlanmaktadır” denildi.

Şarku’l Avsat