İsrail Polisi

İsrail polisi, casus yazılımı Pegasus’u kullandığını açıkladı

İsrail polisi, İsrailli siber güvenlik şirketi NSO Group tarafından geliştirilen Pegasus isimli casus yazılım programını kullandığını açıkladı. Açıklama, polisin Pegasus’u izinsiz olarak kullandığı iddialarının ardından geldi.

20 Ocak’ta İsrail merkezli ekonomi gazetesi Catalist’te yer alan iddiaların ardından polis kuvvetlerinin Pegasus’u izinsiz kullandığına dair soruşturma başlatılmıştı.

Şarku’l Avsat’ta yer alan habere göre İsrail polisi, casus yazılımının kullanılmadığını belirtirken yapılan yeni açıklamada ‘derinlemesine bir araştırmada davanın bazı yönlerini değiştirecek unsurların bulunduğu’ bilgisi paylaşıldı. Açıklamada Pegasus programına veya NSO’ya herhangi bir atıfta bulunulmadı.

Polis, başsavcının olası suistimallerin önüne geçmek için acil önlemler alınması gerektiğini ve alınan bu önlemlere uyulduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada “Tüm personel, soruşturma komitesi ile işbirliği yapmalı. Gerekli bilgiler sağlanmalı ve polisin teknik sistemlerine erişilmesine izin verilmelidir” ifadeleri kullanıldı.

Diğer yandan NSO Group, İsrail polisine casus programının satılıp satılmadığına ilişkin bir açıklama yapmadı. NSO, “Sistemimizin devlet kurumlarına satıldıktan sonra işletilmesi ile ilgilenmiyoruz” dedi.

Şarku’l Avsat