Moody’s, Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’na durağan görünümle A1 notu verdi

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Veliaht Prens Muhammed bin Salman liderliğindeki Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’nu (PIF) durağan bir görünümle ‘A1’ olarak derecelendirildi.

Moody’s, PIF notunun çok güçlü kredi temellerini yansıttığını belirterek, fonun Suudi ekonomisini çeşitlendirmek için ana kuruluşlardan biri haline geldiğine dikkat çekti.

Kuruluş ayrıca, PIF’ın yaklaşık 45 milyar dolarlık nakit varlıklarıyla mükemmel bir likidite pozisyonuna sahip olduğunu ifade etti.

Kredi derecelendirme kuruluşu, PIF varlıklarının 2015’te 152 milyar dolardan 2020’de 412 milyar dolara yükseldiğini belirtti.

Moody’s, fon varlıklarının önümüzdeki birkaç yıl içinde 2030 Vizyonu’nu gerçekleştirme programlarına uygun olarak daha da büyümesini bekliyor.

Kuruluş, PIF’ın Suudi Arabistan’ın 2060 yılına kadar ‘net sıfır emisyona’ ulaşmasında kilit bir role sahip olduğunu da ekledi.

PIF Başkanı Yasir er-Rumayyan, “Veliaht Prens Muhammed bin Selman liderliğindeki fon, niteliksel ve önemli sıçramalar elde etmeyi başardı. Yatırım portföyümüzü büyütmeye ve hedeflerimize ulaşmaya devam ederken, bu kredi notunu elde etmek PIF için önemli bir adım” dedi.

Rumayyan, PIF’ın 2018-2020 ve ardından 2021-2025 stratejisi ile yatırım portföyünü büyütmeye ve hedeflere ulaşmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Şarkul Avsat