Suudi Arabistan Kültür Bakanlığı, 35 öğrenciyi eğitim görmesi için yurt dışına gönderiyor

Suudi Arabistan Kültür Bakanlığı, ‘Kültürel Burs Programı’ kapsamında yurt dışındaki üniversitelerde öğrenim görmesi için destek görecek 35 öğrenciye ilişkin burs kararlarının verildiğini açıkladı. 35 öğrenci, program kapsamında burs alacak 6. grup oldu.

Yurt dışına eğitim görmeye gidecek 35 öğrencinin yüzde 43’ü erkek, yüzde 57’ise ise kız öğrencilerden oluşuyor. Öğrencilerin yüzde 80’i lisans düzeyindeyken yüzde 20’si yüksek lisans eğitimi alacak.

Öğrenciler, gastronomi, film sektörü, mimari, edebiyat, filoloji, görsel sanatlar, arkeoloji, müzik, moda tasarımı, kütüphane ve müze çalışmaları alanlarında eğitim görecek.

Öğrenciler, ABD’deki The Culinary Enstitüsü, İngiltere’deki Londra Üniversitesi Royal Holloway Koleji, Ulusal Avustralya Üniversitesi, Durham Üniversitesi, Johns Hopkins Üniversitesi, Londra’daki Queen Mary Üniversitesi ve Virginia Commonwealth Üniversitesi’nde eğitim görecek.

Suudi Arabistan tarihinde ilk sayılan Kültürel Burs Programı kapsamında bugüne kadar 6 grup öğrenci uluslararası üniversitelerde ve enstitülerde eğitim görmesi için desteklendi. Toplamda 472 öğrenciye burs verildi. Bakanlık, piyasada ihtiyaç duyulan teknik ve kültürel niteliklere sahip elemanların yetiştirilmesini amaçlıyor.

Şarkul Avsat