Suudi Arabistan’daki ilk kez düzenlenecek olan Uluslararası Savunma Fuarı’nın temsili görüntüsü (Şarku’l Avsat)

Suudi Arabistan Uluslararası Savunma Fuarı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad, Kral Selman bin Abdulaziz’in himayesinde 6-9 Mart tarihleri arasında küresel savunma ve güvenlik konusundaki etkinlik olan Uluslararası Savunma Fuarı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Suudi Arabistan Askeri Sanayiler Genel Otoritesi (GAMI) tarafından ilki organize edilen fuardan bir gün önce, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (IISS) hazırlık etkinliği olarak Riyad Savunma Forumu’nu düzenleyecek.

Forum, savunma ve güvenliğin geleceğini şekillendirecek sektördeki son trendleri tartışmak üzere dünyanın dört bir yanından gelecek olan yüzlerce askeri ve siyasi şahsiyeti ağırlayacak.

Fuarın açılış törenine, uluslararası ortaklar Lockheed Martin, Boeing, General Dynamics, Navantia, BAE Systems, L3 Harris ve Norinco dahil olmak üzere yüzlerce endüstri devinden üst düzey temsilciler katılacak.

İşbirliği ve yenilik için potansiyel sunan fuarda, hava, kara, deniz, uzay ve güvenlikten en son teknolojileri sergileyen yaklaşık 37 ülkeden gelen 450’den fazla firma yer alacak.

Uluslararası Savunma Fuarı CEO’su Andrew Pearcey, fuara katılım talebinin büyük olduğunu söyleyerek, “Bu, küresel endüstrinin ülkenin savunma pazarına duyduğu büyük güveni ortaya koyuyor” dedi.

Şarku’l Avsat