Eski ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong

Trump, Beyaz Saray’dan ayrılırken Kim Jong-un’un mektuplarını aldı

Ulusal Arşivler geçen hafta, eski başkanın yasal olarak dayatılan kurallarla çelişen ek bir uygulaması olarak, bazı çalışma belgelerini yırtma alışkanlığı olduğunu ortaya çıkardı.

Washington Post, dün (Pazartesi) eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray’dan ayrılırken yanına aldığı, eski Başkan Barack Obama’nın ve bir diğeri Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un mektuplarını yayınladı. Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi söz konusu mektupları geri almak için Florida’ya gitmek zorunda kaldı.

ABD başkanı, görev süresinin sonunda, e-postasının, diğer yazılı mesajlarının ve çalışma belgelerinin içeriğini, bu belgeleri korumakla görevli Ulusal Arşivler ve Kayıtlar İdaresi’ne aktarmalıdır.

Washington Post’un aktardığına göre Cumhuriyetçi milyarder Washington’dan ayrıldığında, Florida’da bulunan Mar-a-Lago’daki evine birkaç kutu götürmeye karar verdi.

Bu kutulardaki eşyalar arasında yabancı liderlerden gelen hediyeler, selefi Barack Obama tarafından kendisine bırakılan bir mektup ve Kim Jong-un tarafından yazılmış birkaç mektup bulunuyor. Trump, görev süresi boyunca Kim’in hanedanının bir üyesiyle görüşen ilk ABD başkanı oldu ve ayrıca Kuzey Kore lideriyle birkaç mesaj alışverişinde bulundu.

Trump, Eylül 2018’de destekçilerine Kim’in kendisine harika mektuplar yazdığını ve bunları çok sevdiğini söyledi. Washington Post’un aktardığına göre, Ulusal Arşivler’den yetkililer, Kim’in mektupları da dahil olmak üzere bu kutuları almak için geçen ay Florida’ya gitti.

Ne Trump’ın çevresi ne de Ulusal Arşivler, bu bilgiyle ilgili sorulara yanıt vermedi.

Ulusal Arşivler geçen hafta, eski başkanın yasal olarak dayatılan kurallarla çelişen ek bir uygulaması olarak, bazı çalışma belgelerini yırtma alışkanlığı olduğunu ortaya çıkardı.

Ulusal Arşivler yaptığı açıklamada, “Teslim aldıkları başkanlık belgeleri arasında, eski Başkan Trump’ın parçaladığı kağıt belgelerin de bulunduğunu” belirtti. Ayrıca, “Beyaz Saray’daki belgelerin yönetiminden sorumlu olanların bazı kağıtları yapışkan bantla “yeniden yapıştırabildiğini, ancak diğer kağıtların yırtık kaldığını” açıkladı.

Şarku’l Avsat