Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan ve Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani İşler Koordinatörü William David Gressly (SPA)

Prens Faysal bin Ferhan ve David Gressly, Yemen’de siyasi bir çözüme ulaşılması için bir araya geldi

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan ve Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani İşler Koordinatörü William David Gressly bir araya geldi. Görüşmede taraflar, Yemen krizine kapsamlı bir siyasi çözüm getirmek için Suudi Arabistan’ın ve BM’nin bölgesel ve uluslararası çabalarını gözden geçirdi.

Görüşmede Yemen halkını yaşadığı sıkıntıların hafifletilmesi için Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi (KSRelief) tarafından uygulanan kalkınma programları ve Suudi Arabistan’ın diğer faaliyetleri ele alındı.

Prens Faysal, bakanlığın Riyad’daki merkezinde Gressly ile yaptığı görüşmeye Suudi Arabistan tarafından desteklenen Yemen’in kalkınması ve Yeniden Yapılanma Programı’ndan (SDRPY) sorumlu Suudi Arabistan’ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al-i Cabir eşlik etti. Taraflar, terörist Husi milislerinin uluslararası yasaları ihlal etmesi karşısında Suudi Arabistan ve BM arasındaki ortak koordinasyonu geliştirmenin yollarını masaya yatırdı.

Şarkul Avsat