Kuveyt hükümet sözcüsü, Dışişleri Bakanın istifasını yalanladı

Kuveyt hükümeti sözcüsü Tarık el- Muzzaram, Dışişleri Bakanı ve Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Dr. Ahmed es-Sabah hakkında geçen hafta başlayan soruşturma sonuçlanmadan Ulusal Meclis’te güven oylaması yapılmayacağını açıkladı.

Hükümet sözcüsü Muzzaram, Dışişleri Bakanı ve Kabine İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Şeyh Dr. Ahmed es-Sabah’ın veya herhangi bir hükümet üyesinin istifa ettiği yönündeki söylentileri yalanladı.

Muzzaram, dün Hükümet İletişim Merkezi’nin Twitter resmi hesabından yaptığı açıklamada, hükümetin, Dışişleri Bakanı’nın veya herhangi bir hükümet üyesinin istifası hakkındaki söylentilerin tamamının gerçek dışı olduğunu söyledi.

Kuveyt yönetiminin hükümetin istifa etmesi veya dışişleri bakanından istifasını sunmasını istemesi gibi konuların incelendiğine dair haberler medyada yer aldı. Ancak Muzzaram, bu spekülasyonların tamamını yalanladı.

Medyada Ulusal Meclis’in dağıtılacağı yönünde de haberlerde yer aldı.

Gözlemciler Dışişleri Bakanı’nın küçük bir farkla da olsa yarınki oturumda güvenoyu almasını bekliyor.

Bu, muhalefet kanadındaki milletvekilleri tarafından, yaklaşık 45 gün önce kurulan hükümetin maruz bırakıldığı ikinci güvenoyu soruşturması oldu. Başbakan yardımcısı ve Savunma Bakanı Şeyh Hamad Cabir Al-Ali es-Sabah, 26 Ocak’ta benzer bir soruşturma geçirmişti.

Meclis soruşturması, milletvekili Şuayb el- Muveyziri tarafından Dışişleri Bakanı’na yöneltildi. Soruşturma nedeni, “Dışişleri bakanlığındaki mali israf” olarak gösterildi. Dışişleri Bakanı soruşturmanın tartışıldığı esnada tepkisini gizlese de kürsüye çıktı. Bakan, “Sorgulamayla ilgili çekincelerim olmasına rağmen meclise saygımdan dolayı kürsüye çıkıyorum” ifadelerini kullandı.

Şarkul Avsat