Zelenskiy: Rusya savaşı durdurmak için bizimle diyalog kurmak zorunda kalacak

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy bugün yaptığı açıklamada Rusya’nın savaşı sona erdirmek için er ya da geç diyalog kurmak zorunda kalacağını vurguladı. Rus güçlerini sivil yerleşim bölgelerini hedef almakla suçladı.

Zelenskiy açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Er ya da geç Rusya bizimle diyalog kurmak zorunda kalacak. Bize çatışmayı nasıl sonlandıracağımızı ve bu işgali nasıl durduracağımızı söyleyecek. Diyalog ne kadar erken başlarsa o kadar az kayıp meydana gelir.”

Rus ordusunun Kiev’de sivil yerleşim bölgelerini hedef aldığına dikkat çeken Zelenskiy, Ukraynalıların ‘kahramanlığını’ överek, askerlerin ülkeyi savunmak için ellerinden geleni yaptığını kaydetti. Ukrayna Devlet Başkanı ayrıca “Bu gece bize Nazilerin 1941’de Kiev’e saldırısını hatırlattı” dedi.

Rusya’nın ülkesine yönelik saldırganlığının devam etmesinin Batı’nın Moskova’ya uyguladığı yaptırımların yeterli olmadığının göstergesi olduğunun altını çizen Zelenskiy, dünyanın Ukrayna’da olanları uzaktan izlemeye devam ettiğini vurguladı.

Ukrayna Devlet Başkanı ayrıca başkent Kiev’in bu sabah erken saatlerde Rus füzeleri ile bombalandığı bilgisini paylaştı.

Zelenskiy, Polonyalı mevkidaşı Andrzej Duda ile görüştüğünü belirttiği açıklamasında NATO’nun doğu Avrupa ​​üyelerinden savunma yardımı istediğini ve Rusya’yı müzakere masasına getirmek için çalıştığını kaydetti.

Şarkul Avsat