Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve GKRY lideri Nikos Anastasiadis (SPA)

Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Rum lider Anastasiadis ilişkileri güçlendirmeyi görüştü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile dün başkent Riyad’daki Yemame Sarayı’nda bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ve işbirliği ele alınırken, bölgesel ve uluslararası konularda ortak koordinasyonu geliştirmeye yönelik çabalar da gözden geçirildi.

GKRY lideri için resmi bir kabul töreni yapılırken, Veliaht Prens konuğu onuruna öğle yemeği resepsiyonu düzenledi.

Suudi Arabistan ve GKRY arasındaki ilişkiler ve çeşitli alandaki işbirliği istikrarlı bir büyüme yaşıyor.

1961 yılında iki taraf arasında kurulan diplomatik ilişkiler dikkate değer bir gelişmeye tanık oldu.

Karşılıklı saygı temellerine dayalı yakın ilişkilere sahip olan Suudi Arabistan ve GKRY, kendilerini bir araya getiren uluslararası ortaklığın da desteğiyle hızlanan ve gelişen bir tempoda ilerliyor.

Karşılıklı ziyaretler iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdi ve 2018’de GKRY lideri Anastasiadis’in Kral Selman bin Abdulaziz ile görüştüğü, Suudi Arabistan’a ilk ziyareti ile ilişkiler tazelendi.

Söz konusu bu ziyarette, iki ülke arasında gelir üzerinden alınan vergilerde çifte vergilendirme ve vergi kaçakçılığının önlenmesinin yanı sıra iki ülkenin Sivil Havacılık Genel Otoritesi arasında yürütme programını öngören anlaşmalar imzalanmıştı.

Buna ek olarak, iki ülkenin dışişleri bakanlıkları arasında siyasi istişareler yapılmasını içeren bir mutabakat zaptı da imzalanmıştı.

Veliaht Prens ile Anastasiadis’in dün Yemame Sarayı’ndaki görüşmesine, her iki ülkeden bakanlar ve üst düzey yöneticiler de katıldı.

Şarkul Avsat