Putin’den Macron’a: Ukrayna’daki Rus operasyonları her şekilde hedefine ulaşacak

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün Fransız mevkidaşı Emmanuel Macron’a Rusya’nın Ukrayna’daki silahsızlanma operasyonunun hedeflerine ulaşılacağını söylediğini duyurdu.

Reuters haber ajansına göre, Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in, Kiev tarafının ateşkes görüşmelerini ertelemeye çalışmasının bu talepler listesinin uzamasına yol açacağını ifade ettiği kaydedildi.

Elysee Sarayı ve Kremlin, Macron’un görüşmenin içeriğinden bahsetmeden Putin ile tekrar bir telefon görüşmesi yaptığını doğruladı.

Elysee Sarayı, görüşmenin bu sabah gerçekleştiğini ve bir buçuk saat sürdüğünü belirtirken, Macron’un daha sonra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’yi de aradığını bildirdi.

Macron dün yaptığı açıklamada, Putin ile görüşmeye devam etme niyetini söyleyerek, “Rusya’ya karşı bir savaşta değiliz. Silah bırakmaya ikna etmek için Putin ile temas halinde kalmak istiyorum. Putin’i silah bırakmaya ikna etmek, çatışmaların yayılmasını ve büyümesini engellemek için gerekli temasları kuracağım” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada, Putin ile Macron arasında bir telefon görüşmesi yapıldığını söyledi.

Macron, son dönemde Putin ile Ukrayna konusunda çeşitli istişarelerde bulundu ancak bir sonuca varılamadı.

Şarkul Avsat