LCGPA: Yerel içerikte zorunlu listelerin rekabet değeri 13.2 milyar dolar

Suudi Arabistan Yerel İçerik ve Devlet Tedarik Kurumu (LCGPA), çeşitli sektörlerde yerel içeriklere ilişkin zorunlu listelerin rekabet değerinin 49,7 milyar riyal (13.2 milyar dolar) olduğunu açıkladı.

LCGPA, su arıtımında kullanılan kalsiyum klorür, sülfürik asit, klor asit, sönmemiş kireç, kalsiyum hidroksit, sodyum hidroksit, fosfor asit, karbondioksit, klor, kireçtaşı, soda külü ve sodyum hipoklorit dahil 12 ürün içeren kimyasal ürünlerin zorunlu listesinin yayınlandığını duyurdu.

LCGPA CEO’su Abdurrahman es-Samari, “Su arıtımında kullanılan kimyasal ürünlerin zorunlu listesinin yayınlanması, yetkili makamın devlet ihale ve rekabet sisteminde yerel içeriğin tercih edilmesine yönelik mekanizmaları etkinleştirme çabalarının bir parçasıdır” dedi.

Çeşitli sektörlerde zorunlu listelerin uygulandığı rekabet değerinin 49,7 milyar riyal olduğunu dile getiren Samari, “Bu listelerin endüstriyel yerel içerik üzerindeki etkisi 8,5 milyar Suudi riyali olarak gerçekleşti. Bu listelere bağlı kalarak, ulusal fabrikalara yapılan harcama hacminin ise 18,5 milyar riyale ulaşması bekleniyor” diye konuştu.

Samari, su arıtımında kullanılan zorunlu kimyasal ürünler listesinde yer alan ürünlerin 126 fabrikada yerel olarak üretildiğini belirtti.

LCGPA, su arıtımında kullanılan kimyasal ürünler üreten fabrikaları, belirlenen standart ve şartnamelere uygunsa, elektronik olarak listeye yeni ürünlerin dahil edilmesi için talepte bulunmaya çağırdı.

Şarkul Avsat