Suudi Arabistan, Expo 2030’un ev sahipliği için tanıtıma başladı

Suudi Arabistan, Expo 2020 Dubai’nin kapanış gününde Krallık standında World Expo 2030 fuarına, Riyad’ın ev sahipliği yapması hedefiyle dün tanıtım kampanyası başlattı.

Bu kampanya, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın geçtiğimiz Ekim ayında Riyad’ın 2030 yılında fuara ev sahipliği yapmak için resmi bir talepte bulunduğunu açıklamasının ardından düzenlendi.

Kampanya sırasında, Riyad Kraliyet Komisyonu Yönetim Kurulu Başkanı Fehd bin Abdulmuhsin bin Salih el-Raşid, Expo 2020 Dubai’deki Suudi standının ödüller kazandığını ve standın, Krallığın iddialı planları hakkında bilgilendirilen milyonlarca ziyaretçiyi kabul ettiğini söyledi. Bu kampanya, Riyad’ın, 2030’da katılmayı planladığı fuara bir giriş niteliğinde.

Fehd el- Raşid, gelecek vaat eden projeleri ile Suudi başkentinin fuara ev sahipliği yapmak için en iyi duruma getirileceğini belirterek, “Riyad, genç bir şehir olarak enerjisi ve hırsıyla hareket eden küresel şehirlerden biri olma yolculuğuna başlıyor” dedi. Riyad, fuara en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için, dünyanın en büyük toplu taşıma ağlarından birini, en büyük şehir parkı ve dev bir kentsel yeşillendirme projesini inşa ederek şehri duvarsız bir açık sanat galerisine dönüştürmek için çalışıyor.

Suudi standına dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçinin gelmesinin, Krallığa, kültürüne ve sağlam mirasına küresel ilginin bir işareti olduğuna vurgu yapan Fehd el- Raşid, milyonlarca kişinin Suudi standını ziyaret etmesi, Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens’in önderliğinde Suudi Arabistan’ın geçirdiği dönüşüme delil teşkil ettiğini ifade etti.

Kraliyet Komisyonu, başkentin dönüştürülmesinden sorumlu en üst makam. Güney Kore, İtalya, Ukrayna ve Rusya ile rekabet eden Suudi Arabistan, Kraliyet Komisyonu’yla, Riyad’ın 2030’da fuara ev sahipliği yapma girişimine öncülük ediyor.

Şarkul Avsat