Suudi Arabistan Kralı ve Veliaht Prensi İhsan Platformuna 50 milyon riyal bağışladı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ve Savunma Bakanı Yardımcısı Prens Halid bin Selman, Suudi Arabistan’ın tarihinde ikinci kez düzenlenen ulusal yardım programı ‘İhsan Platformu’ için çalışmalara devam ediyor. Kral Selman, kampanyaya 30 milyon riyal, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ise 20 milyon riyal bağışladı.

Kampanya, Suudi Arabistan hükümetinin hayır işlerini destekleme konusundaki ilgisini yansıtıyor. Ülke vatandaşlarına yardım etmek, kutsal Ramazan ayında insanlar arasında dayanışma sağlamak amacıyla yönetim, kampanya için harekete geçti.

Suudi Arabistan Veri ve Yapay Zeka Otoritesi (SDAIA) Başkanı ve İhsan Yardımlaşma Platformu Denetleme Komitesi Başkanı Dr. Abdullah bin Şeref el-Gamdi, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın hayır işlerinde gösterdiği özen ve büyük desteğe övgüde bulundu. Gamdi, cömert bağışların, Suudi hükümetinin çeşitli alanlardaki hayır işlerini desteklemek için istekli olduğunu gösterdiğini belirtti.

Gamdi, Prens Muhammed bin Selman’ın İhsan Platformuna büyük destek verdiğini ve Suudi Arabistan’ın hayır işleri konusunda küresel olarak lider olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada İhsan Platformuna Suudi hükümetinin büyük ilgi gösterdiği ifade edildi. Kar amacı gütmeyen çalışmaları teşvik etmek ve Suudi Arabistan toplumunun gelişmesi için 2030 Vizyonu dahilinde yüksek meblağlı bağışların yapıldığı belirtildi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in onayının ve ilk ulusal iyilik kampanyasında elde edilen başarılarının ardından ikinci ulusal yardım programını olan İhsan Platformu geçtiğimi günlerde başlatılmıştı. Platformun kuruluşundan bu yana aldığı toplam bağışlar bir milyar 450 milyon riyali aştı ve 4 milyondan fazla kişiye fayda sağlandı.

Şarkul Avsat