Suudi Arabistan’da Kur’an-ı Kerim’i ve Ezanı Güzel Okuma yarışmasında kazananlar belli oldu

Suudi Arabistan Eğlence İdaresi Yönetim Kurulu Başkanı Turki Al-i Şeyh, ‘Itru-l Kelam’ isimli Kur’an-ı Kerim’i ve Ezanı Güzel Okuma yarışmasında kazananlara ödüllerini verdi.

Yarışmacılara toplamda 12 milyon riyal (3 milyon 200 bin dolar) ödül verildi.

Yarışmanın sonunda Prens Turki, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a yarışma sponsorlukları ve Suudi Arabistan halkı için yaptıkları çalışmalar için teşekkür etti. Prens, yarışmanın önümüzdeki yıl tekrarlanacağını belirtti.

Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar, Kuran-ı Kerim okurken kıraat, makam ve telaffuz konusunda yeteneklerini sergiledi.

Kıraat dalında Faslı Yunus Garbi birinci olarak 5 milyon riyal kazanırken, İngiliz vatandaşı Muhammed Asif ikinci sırada yer alarak 2 milyon riyal, Bahreynli Muhammed Mucahid üçüncü olarak 1 milyon riyal ve İranlı Seyyid Musevi dördüncü olarak 500 bin riyal kazandı.

Türkiye’den Muhsin Kara ise ezanı en güzel okuyarak birinciliği kazandı. Kara, 2 milyon riyal ödül alırken yine Türkiye’den Alpcan Çelik ikinci olarak 1 milyon riyal kazandı. Suudi Arabistanlı Abdurrahman bin Adil üçüncü olarak 500 bin riyal, Suudi Arabistanlı Enes er-Rahili dördüncü olarak 250 bin riyal kazandı.

Kur’an-ı Kerim’i ve Ezanı Güzel Okuma yarışması, Eğlence İdaresi’nin Ramazan ayında sunduğu en özel yarışmalardan biri olarak kabul ediliyor. Farklı ülkelerden insanların katılabildiği yarışma, Ramazan ayının manevi havasına uygun olarak düzenleniyor.

Şarkul Avsat