Suudi Arabistan Sağlık Bakanlığı: Umre yapan kişiler arasında Kovid-19’a rastlanmadı

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Fahd el-Celacil, Umre yapmak için ülkeye gelenlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve Kovid-19 vakasına rastlanmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada Suudi Arabistan hükümetinin bölgeyi ziyaret eden kişilerin güvenliklerini ve sağlıklarını korumak için çalışmalarda bulunduğu belirtildi.

Celacil, Sağlık Bakanlığı’nın Mekke’deki hastaneler ve sağlık ocakları ile hacıları korumak, tedavi etmek ve acil durumlarda hizmet vermek için çalışmaya devam ettiğini belirtti. Yapılan açıklamada bu yıl için Umre planında Kovid-19 için geniş çaplı önlem alındığını ve şuan için bir sorun yaşanmadığı belirtildi.

Celacil, Umrecilere hizmet için 18 binden fazla kişinin çalıştığını, Ramazan ayının başlamasından bu yana bölgedeki hastanelerin 7 bin 200’den fazla kişiye hizmet sunduğunu belirtti. Mekke’deki hastanelerde 36 acil ameliyat ve 291 diyaliz yapıldığını, 20 kateter takıldığını kaydetti.

Hac ve Umre Bakanlığı, Ramazan’ın ilk gününden bu yana toplamda 4 milyon 200 kişinin Mescid-i Haram’ı ziyaret ettiğini açıkladı.

Ziyaretçilerin ihtiyaçları doğrultusunda ilgili sektörlerin birlikte çalıştığı, yaşlı ve engelli kişiler için özel çalışmalar yürütüldüğü belirtildi. Bakanlık, ziyaretçilerin Mescid-i Haram’a girişinin Tawakkalna ve Eatmarna uygulamaları ile belirlenen zamanlarda yapılması için çağrıda bulundu.

Şarkul Avsat