Riyad, Kasım ayında Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi zirvesine ev sahipliği yapacak

Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC), 29 Kasım tarihinde 22. WTTC zirvesinin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenleneceğini açıkladı.

Zirvede, Kovid-19 pandemisi nedeniyle zarara uğrayan seyahat ve turizm sektörünün geliştirilmesi ele alınacak.

Dünyanın dört bir yanındaki seyahat ve turizm sektörünün önde gelenleri, ilgili bakanlar ve iş adamlarının Filipinler’in başkenti Manila’da bir araya geldiği görüşmenin son oturumunda Riyad’ın 29 Kasım’daki zirveye ev sahipliği yapmasına karar verildi. Görüşmede, sektörlerin toparlanması için fikir alışverişinde bulunuldu.

WTTC Başkanı ve CEO’su Julia Simpson, sektör liderlerinin zirvede ‘en iyi fikirleri paylaşarak sürdürülebilir bir gelecek için çalışmalar yapacaklarını’ belirtti. Simpson, binlerce iş fırsatının bulunduğu sektörün gelişmesi için Riyad’daki zirveyi sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed el-Hatib, yaklaşan zirve için Riyad’ın ev sahipliği yapmasından gurur duyduğunu belirtti. Hatib, “Suudi Arabistan, turizm sektörünü şekillendirmek için yeni ve iddialı bir durak. Ülke olarak kapsamlı, sürdürülebilir, yaratıcı ve yenilikçi çalışmalarımız ile Suudi Arabistan’ın turizmde küresel olarak önemli bir yere gelmesini istiyoruz. Zirvede seyahat ve turizm sektörü liderlerini ağırlamayı, onlarla deneyim ve bilgi alışverişinde bulunmayı dört gözle bekliyorum” dedi.

Birçok bakan ve sektör lideri, ‘Seyahati Yeniden Keşfet’ başlığı altında zirvede sektörün Kovid-19 pandemisine uyum sağlamasını ve özel sektör ve kamu arasındaki işbirliğini güçlendireceklerini belirtti.

Zirvede, konaklama sektöründe sürdürülebilirlik sağlamak ve turizme teşvik etmek için ‘Otel Sürdürülebilirliğinin Temelleri’ girişimi başlatılacak. WTTC, YouGov platformuyla iş birliği yaparak yaklaşık yarım milyon kişinin katıldığı araştırmada turistlerin seyahat davranışlarını inceleyecek.

Şarkul Avsat