ABD’deki Suudi Arabistan Büyükelçiliği (Şarku’l Avsat)

Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçiliği, büyükelçilik binasının adresinin kullanıldığı dolandırıcılık yöntemleri konusunda uyarıda bulundu

Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçiliği, bazı kişilerin yasadışı yollarla para kazanmak için büyükelçilik binasının adresini kullandığı konusunda uyarıda bulundu.

Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada büyükelçilikte çalışan diplomatların telefon numaralarını ve e- posta adreslerini taklit eden kimliği belirsiz kişilerin ABD’deki Suudi Arabistan vatandaşlarını dolandırmaya çalıştığı belirtildi. Dolandırıcıların, vatandaşlardan para transfer etmelerini talep ettiği, aksi taktirde güvenlik yetkilileri ile tehditte bulundukları ifade edildi.

Büyükelçilik, cep telefon aramalarının veya gönderilen e- postaların büyükelçilik tarafından yapılmadığını belirterek dolandırıcıların telefonlardaki ve bilgisayardaki programlar yardımı ile yasadışı yollardan para topladıklarını belirtti. Yapılan açıklamada dolandırıcıların ABD’deki Suudi Arabistan vatandaşlarını öğrenim belgeleri hakkında soru sorarak, üniversite diplomasını onaylatarak, burslarının iptal edileceğini belirterek kandırdıkları ifade edildi. Dolandırılan kişilerin, Suudi Arabistan dışındaki bir banka hesabına para gönderdiği belirtildi.

Büyükelçilik, Suudi Arabistan vatandaşlarından büyükelçiliğe veya başka bir birime para transfer edilmesinin istenmediğini belirtti. Büyükelçilik binasının görevinin sadece bakanlıklar ve konsolosluklar aracılığı ile Suudi Arabistan vatandaşlarına hizmet etmek olduğu belirtildi.

Suudi Arabistan ve ABD vatandaşlarının dikkatli olması çağrısında bulunuldu. Vatandaşların bu tarzdaki aramalara veya e- postalara cevap vermemesi ve herhangi bir banka hesabına para göndermemesi gerektiği belirtildi. Büyükelçilik, dolandırıcılık faaliyetlerini takip etmek ve Suudi Arabistanlıların haklarını korumak için gerekli tüm önlemleri aldığını ve yetkili makamlar ile çalıştığını kaydetti.

Şarkul Avsat