Şenyaşar ailesi soruşturması: 3 kişi hastanede öldürüldükten hemen sonra kanlı duvarlar boyandı, kırılan camlar takıldı

Suruç Devlet Hastanesi’nde Şenyaşar ailesinin 3 ferdinin öldürüldüğü olaydan 4 yıl sonra ilk tutuklama geldi. Cinayet işlendikten kısa süre sonra hastanede tadilat yapıldı

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 2018 yılındaki genel seçimlerden önce yaşananlarla ilgili yıllar sonra yeni bir adım atıldı.

5 kişinin ölümüne neden oldukları ileri sürülen 4 kişi tutuklandı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa Milletvekili adayı olan ve seçilerek parlamentoya giden İbrahim Halil Yıldız, propaganda çalışmaları çerçevesinde ilçede bir esnaf ziyareti yaparken Şenyaşar ailesine ait işyerine gitmişti.

Burada çıkan tartışma kısa süre sonra silahlı kavgaya dönüştü. Bu kavga sırasında AK Parti’li Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmiş, Celal, Adil, Mehmet, Fadıl ve Ferit Şenyaşar kardeşler yaralanmıştı. Ağır yaralanan Celal Şenyaşar, otopsi raporuna göre 6 kurşunla vurulmuştu.

Yaralılar Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırılsa da olaylar durulmadı. Hastaneye giren kalabalık bir grubun saldırısı sonucu Celal ve Adil Şenyaşar ile babaları Hacı Esvet Şenyaşar hayatını kaybetti.

İlk inceleme raporlarına göre hayatını kaybedenlerin vücutlarında sadece mermi değil kesici ve delici silah izleri de vardı.

Saldırının ardından, 3 kişiyi öldüren kalabalığın üyeleri hakkında adli bir işlem yapılmadı.

Katliam tadilatı: 19:30 boya yapılıyordu

3 kişinin linç sonucu öldüğü o hastanede delillerin karartılmış olmasından endişe ediliyor.

Çünkü hastanede yaşanan saldırıdan çok kısa süre sonra, saldırının gerçekleştirildiği yerlerde “tadilat” başlatılmıştı. Kırılan camlar yerlerine takıldı ve kana bulanan duvarlar boyandı.

Şenyaşar ailesinin avukatı Hidayet Enmek, o akşam saat 19:30 sularında hastaneye giden isimlerden biri ve hastanedeki çalışmaları gözleriyle gördü.

Enmek, “Bu tür durumlarda olay yeri inceleme ekiplerinin detaylı bir şekilde inceleme yapması gerekiyor. Olay yerinin her açıdan çekilmiş fotoğraflarının bulunması lazım. Bu çalışmanın yapılmış olmasını ümit ediyoruz” dedi.

Avukat Enmek, dosyada kısıtlama kararı olduğu için dosyada nasıl delillerin bulunduğunu bilmediklerini söyledi.

4 yıl sonra 4 kişi tutuklandı

O an hastanede bulunan bazı tanıkların ifadeleri de soruşturma dosyasında yer aldı.

Ailenin annesi Emine Şenyaşar, oğullarının ve eşinin ölümüne neden olanların tespit edilmesi için “adalet nöbetini” sürdürürken, savcılık talimatıyla 11 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden Celal Yıldız, Müslüm Yıldız, İbrahim Şimşek ve Mikail Şimşek, “kasten öldürme”, “kasten yaralama”, “delil karartma” suçlamaları kapsamında sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Independent Türkçe