Suudi Arabistan Veliaht Prensi Cidde’de Pakistan Başbakanı ile görüştü

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Pakistan Başbakanı Muhammed Şehbaz Şerif ile Cuma akşamı Cidde’deki Selam Sarayı’nda bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra Suudi Arabistan ve Pakistan arasındaki tarihi kardeşlik ilişkileri gözden geçirildi, mevcut işbirliğini çeşitli alanlarda geliştirme fırsatları tartışıldı.

Veliaht Prens, görüşmenin başında Pakistan Başbakanı ile görüşmekten memnun olduğunu belirtirken, Muhammed Şerif de bu ziyaret ve Veliaht Prens ile yaptığı görüşmeden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Toplantıya Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, Devlet Bakanı Prens Turki bin Muhammed bin Fahd, İçişleri Bakanı Prens Abdulaziz bin Suud bin Nayef, Ulusal Muhafızlar Bakanı Prens Abdullah bin Bender, Savunma Bakan Yardımcısı Prens Halid bin Selman, Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, Devlet Bakanı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Dr. Musaid el-Ayban, Ticaret Bakanı ve Enformasyon Bakanı Vekili Dr. Macid bin Abdullah el-Kasabi’nin yanı sıra üst düzey yetkililer katıldı.

Pakistan tarafında ise, Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari, Savunma Bakanı Havaca Muhammed Asif, Maliye Bakanı Miftah İsmail, Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi ve Enformasyon Bakanı Meryem Aurangzeb de görüşmede yer aldı.

Başbakan Şerif, Suudi Arabistan ziyaretinin ardından Abu Dabi’ye giderek, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Şarkul Avsat