‘Cidde Mevsimi 2022’ ilk gününde büyük beğeni topladı

Cidde Mevsimi 2022 etkinlikleri, dün (Pazartesi) Ramazan Bayramı’nın ilk günü Cidde Sanat Gezinti Yolu’nda başladı. Etkinliğin açılışına kutlamak için bölgeye akın eden çok sayıda Cidde sakini ve ziyaretçinin huzurunda, çeşitli aktiviteler ve heyecan verici canlı performanslar sergilendi.

Açılış töreninde drone gösterileri yapılırken, deniz kıyısına bakan etkinlik alanını dolduran ziyaretçiler havai fişek gösterisi nedeniyle unutulmaz anlar yaşadı. Kanada merkezli sanat topluluğu Cirque du Soleil, Kral Abdullah Spor Şehri’nde geniş bir izleyici kitlesi önünde muhteşem bir performans sergiledi.

Bu yılki Cidde Mevsimi takvimi 9 bölgede düzenlenecek 2 bin 800 etkinliği içeriyor. Cidde Mevsimi 2022 kapsamında birçok uluslararası gösteri, konser, Arap ve uluslararası oyunlar, Kızıldeniz kıyısında mobil oyun şehri vb. heyecan verici etkinlikler mevcut.

Cidde Mevsimi etkinliklerinin bayram tatiline denk gelmesi ziyaretçi sayısının rekor seviyelere ulaşma beklentilerine neden olurken, konuklar çeşitli gösterileri izlemek için erkenden konser alanına akın etti.

Cidde Mevsimi 2022 Genel Müdürü Navaf Kumsanti, bayram günlerinde sezonun başlangıcına tanıklık eden Cidde Sanat Gezinti Yolu’nun 9 etkinlik alanından biri olduğunu söyledi.

Cidde Mevsimi 2022 Komite Başkanı Prens Abdullah bin Bender bin Abdulaziz, dün başlayan ve iki ay sürecek etkinliği ayrıntılarını duyurdu.

Prens Abdullah bin Bender bin Abdulaziz, bu yıl ikincisi düzenlenen Cidde Mevsimi 2022’de uluslararası şirketlerin katılımıyla hacminin önemli ölçüde genişlediğini belirterek, konserler, tiyatro gösterileri, deniz etkinlikleri, uluslararası sergiler ve oyunların düzenleneceğini söyledi.

Şarkul Avsat