BAE Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı: Bölgedeki güvenlik tehditlerinin arkasındaki milislerle yüzleşmede uluslararası ihmal söz konusu

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Savunma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed bin Ahmed el-Bevardi, BAE silahlı kuvvetlerinin ülkeyi hedef alan güvenlik tehditleriyle başa çıkmak için tamamen hazır olduğunu belirtti.

Bakan, bu tehditlerin tesadüf olmadığını bilakis bölgede birden fazla ülkede seksenli yılların başından günümüze kadar birçok güvenlik konusunun ‘uluslararası ihmal’ olarak nitelendirdiği şeyin sonucu olduğunu söyledi. Bevardi, BAE silahlı kuvvetlerinin bu zorluklarla kendi yetenekleri ve uzmanlıklarının yanı sıra bölgesel ve uluslararası müttefikleriyle işbirliği ve ortaklık içinde yüzleşmek için yeterince nitelikli olduğunu vurguladı.

BAE resmi haber ajansı WAM tarafından yayınlanan röportajda Bevardi, bölgedeki ve dünyadaki son gelişmelerin getirdiği güvenlik sorunlarının silahlanma kaynaklarına yönelik seçeneklerin genişletilmesinde daha fazla esneklik gerektirdiğine dikkati çekerek, “Her şeyden önce milli çıkarlarımızı esas alan uygun adımları atmaktan çekinmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yerel savunma sanayisini güçlendirme seçeneğinin artık bir lüks olmadığına atıfta bulunan Bakan, BAE silahlı kuvvetlerinin, terörizm ve aşırıcılıkla mücadele ile ilgili uluslararası ittifaklar aracılığıyla ve uluslararası fikir birliği çatısı altında bölgesel ve küresel güvenliğin güçlendirilmesine katkıda bulunmaya devam edeceğini söyledi.

Açıklamasında BAE savunma sanayii sektörünün, en umut verici stratejik sektörlerden biri haline geldiğini dile getiren Bevardi, ülkesinin bu alanda büyük başarılar elde ederek dünya çapında 25. sıraya yükseldiğini aktardı.

Şarkul Avsat