Suudi Arabistan: Şeyh Halife bin Zayed halkı, milleti ve dünya için çok şey yaptı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan’ın vefatı üzerine BAE hükümetine, ailesine, BAE halkına, Arap ve İslam alemine taziye dileklerini ileterek, Nahyan’ın halkına, milletine ve dünyaya çok şey veren bir lider olduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan Kraliyet Divanı tarafından dün yapılan açıklamada, Kral Selman ve Veliaht Prens’in BAE Devlet Başkanı’nın vefat haberini derin üzüntüyle karşıladığı belirtildi.

Kral Selman ve Veliaht Prens’in, Suudi Arabistan Krallığı ve halkının üzüntülerini BAE halkı ile paylaştığı ifade edilen açıklamada, Yüce Allah’tan Nahyan’ın vefatı haberi karşısında herkese sabır dilendiği, aynı zamanda BAE’de istikrar, refah ve güvenliğin sürmesinin temenni edildiği aktarıldı.

Kral Selman dün vefat eden BAE Devlet Başkanı için Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’de gıyabi cenaze namazı kılınması talimatı verdi.

Bu bağlamda Veliaht Prens dün Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşme sırasında Muhammed bin Selman, Abu Dabi Veliaht Prensi’ne taziye dileklerini iletirken, Yüce Allah’tan merhum için bağışlanma, ailesi ve yakınları için sabır diledi. Abu Dabi Veliaht Prensi ise taziye dilekleri için Suudi Arabistan Veliaht Prensi’ne teşekkür etti.

Suudi Veliaht Prens dün BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnun Bin Zayed Al Nahyan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme sırasında Muhammed bin Selman, BAE Devlet Başkanı’nın vefatı üzerine Tahnun’a taziye dileklerini iletti. BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı ise başsağlığı dilekleri için Suudi Veliaht Prens’e teşekkür etti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı, BAE Devlet Başkanının vefatı üzerine BAE hükümetine ve halkına taziye dileklerini iletti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, ömrünü ülkesine, halkına, Arap ve İslam dünyasına hizmet etmeye adayan Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan’ın ölümü sebebiyle BAE liderliğine ve halkına taziye dileklerini iletti.

Suudi Arabistan Devlet Bakanı Adil el Cubeyr, Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan’ın ölümü sebebiyle BAE liderliğine ve halkına taziye dileklerini ileterek, ömrünü milletine hizmete adayan merhuma Allah’tan rahmet diledi.

Şarkul Avsat