Cidde’de 48 derece sıcaklık kaydedildi

Suudi Arabistan Ulusal Meteoroloji Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre ülkenin batısındaki Cidde dün 48,3 derece ile Krallık’taki en yüksek sıcaklığın kaydedildiği yer oldu. Arafat 47,5 derece ile ikinci sırada yer aldı.

Cidde valiliği söz konusu sıcaklığı, Suudi Arabistan’da meteorolojik olarak yaz sezonunun başlangıcı olarak belirlenen haziran ayına girmeden önce kaydetti.

Suudi Arabistan’da’ki Twitter kullanıcıları arasında en fazla #Jeddah_Now hashtag’i dolaşımda oldu. Cidde vilayetinde dün yaşanan hava sıcaklığı hakkında çok sayıda video ve fotoğraf yayınladı. En fazla izlenen videolar arasında, bir yolun kenarına park eden arabaların yüksek sıcaklıklardan nasıl etkilendiği oldu.

Twitter’da söz konusu hashtag ile yapılan paylaşımlarda okul öğrencileri ve çalışanların yüksek sıcaklıklarla başa çıkmabilmesinin yolları tartışıldı. Yılın bu dönemlerinde görülen hava koşulları ve yüksek sıcaklıkların ilgili yetkili makamlarca dikkate alınması gereken konular paylaşıldı.

Bu bağlamda Meteoroloji Merkezi’ne göre Mekke ve Medine bölgelerinde havanın daha da sıcak olması ve rüzgarlarda daha fazla hareketlilik görülmesi bekleniyor. Söz konusu rüzgarlar Riyad ile birçok bölgede tozların yükselmesine ve Tebük, el-Cevf ve kuzey sınırında yer alan bölgelerde görüş mesafesinin azalmasına neden oluyor.

Şarkul Avsat