Cidde İskelesi Eğlence Parkı (Cidde İskelesi)

Kızıldeniz’deki en büyük eğlence parkı Cidde İskelesi açıldı

Cidde Sezonu 2022 kapsamında açılışı yapılan Cidde İskelesi, Kızıldeniz’deki en büyük eğlence parklarından biri oldu.

Yetişkinler ve çocuklar, Cidde’deki bu eğlence parkında çeşitli aktivitelere katılıp aileleri ile oldukça iyi vakit geçiriyor. Her yaşa hitap eden oyunlar ve çeşitli gösteriler ile ziyaretçiler güzel deneyimler yaşadı.

39’dan fazla farklı oyunun olduğu bu alan ziyaretçilerin her isteğini karşılayabiliyor. Herkes, tercih ettiği oyun ile eğlenceli vakit geçiriyor. Beceri ve rekabet dolu oyunlarda ziyaretçiler arkadaşları ile doyasıya yarışabildi.

Şarku’l Avsat, oyun alanının 28 Haziran tarihine kadar açık olacağını belirten Ulusal Etkinlik Merkezi Cidde İskelesi Direktörü Ahmed er-Rıfai bir araya geldi. Rıfai, “İskele, 40 oyun barındırıyor. Adrenalin ve heyecan dolu 14 oyun var. Önümüzdeki günlerde çocuklara yönelik 26 oyun çalıştırılacak. Ziyaretçilerimiz, 34 farklı oyunda becerilerini test edebilecek” dedi.

Rıfai, İngiltere merkezli dünyanın en büyük eğlence şirketlerinden Winter Wonderland’in parkı işlettiğini açıkladı. Yapılan sözleşme ile Suudi Arabistan gençleri ve çocuklarının çeşitli oyunlar için eğitim alacak ve uzmanlık kazanması karşılığında kendilerine sertifika verilecek.

Rıfai, Suudi Arabistan’ın eğlence sektöründe geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu:

“2030 Vizyonu uyarınca çok sayıda vatandaşımızın ve sakinimizin aileleri ile vakit geçirmesine büyük bir önem verdik. Her vatandaşımıza yeni iş fırsatları yaratıyoruz ve turizm ve açık hava eğlenceleri ile tüm aile üyelerine çeşitli eğlence seçenekleri sunuyoruz.”

Oyun parkında 360 derece dönebilen roller coasterler ve eğlenceli tünellerin olduğu Adrenaland bölümü ziyaretçilerin sadece eğlenmesini değil, adından da anlaşıldığı üzere adrenalin dolu anlar yaşamasını sağlıyor.

Kızıldeniz manzaralı alanda ziyaretçilerini renkli güllerden yapılmış bir tünel ile karşılayan restoranlar bulunuyor. Bin 200 çocuğun aynı anda oynayabileceği eğlence parkında çocukların en sevdiği çizgi film karakterlerine yer verilmiş. Blippi, Peppa Pig ve LOL Surprise ile dolu olan aktivitelerin yanı sıra çocuklar korsan kıyafetleri ile çeşitli maceralar yaşayabilecek.

Şarkul Avsat