Manga Al Arabia, Cidde Sezonu 2022’de stant kurdu

Suudi Arabistan Araştırma ve Medya Grubu’nun (SRMG) yan kuruluşu olan Manga Al Arabia, türünün ilki ve Ortadoğu’nun en büyüğü olarak Anime Köyü etkinliğine katıldığını açıkladı.

Yapılan açıklamada Anime Köyü’nün City Walk’ta yapılacağı belirtildi. Çeşitli eğlenceli etkinliklerin düzenlendiği Cidde Sezonu 2022 kapsamında başlayacak olan Manga Al Arabia’nın standı 6 hafta boyunca acık kalacak.

Önde gelen Japonya merkezli yayınevleri ve şirketleri ile çalışan Manga Al Arabia, manga karakterleri ve Japon kültürünü tanıtarak her yaştan insanın eğlenceli vakit geçirmesini sağlıyor.

Manga Al Arabia, etkinlik boyunca giriş seviyesinde Japonca öğretecek, hikaye ve çizgi roman yazma atölyeleri verecek. Stantta manga dergileri ile manga dünyasına meraklı çocuklara ve gençlere hitap edilecek.

Manga Al Arabia Genel Yayın Yönetmeni Dr. Essam Buhari, konu hakkında şu açıklamada bulundu:

“Manga Al Arabia, Suudi Arabistan ve Arap ülkelerindeki eğlence sektöründe bir devrim yaptı. Manga sanatının etkisinin nesiller boyu sürdüğü sır değil, bu çalışma ile insanların hayal güçlerinin sınırlarını artırmayı ve okuyucuların ilham verici deneyimler yaşamasını istiyoruz. Manga Al Arabia’da okuyucuların ve izleyicilerin etkileşiminin önemine inanıyoruz. Bu nedenle Riyad Sezonu 2021’de olduğu gibi bu sene de büyük olayların bir parçası olmak için hevesliyiz. Bugün, Cidde Sezonu kapsamındaki etkinliklerin bir parçası olarak Anime Köyü ile başarımızı sürdürüyoruz.”

Geçtiğimiz yıl SRMG tarafından lansmanı duyurulan Manga Al Arabia, bölgede türünün ilk örneği olarak Arap ülkelerinde eğlence sektörünü geliştirmeyi amaçlıyor. SRMG’nin hedefleri doğrultusunda niteliksel bir ilerleme kaydeden Manga Al Arabia, gençlerin bu alanda çalışmalar yürütmesi için fırsatlar yaratıyor.

Manga Al Arabia, Arap nesillerinin yaratıcılıklarını geliştirmeyi istiyor. Arap kültürü ile yazılan yerel eserler ile Japoncadan tercüme edilen uluslararası eserler okuyucunun hayal dünyasını besliyor ve Arapça manga eserlerini zenginleştiriyor.

Arap ülkelerinde yaşayan yaklaşık 180 milyon kişiyi eğlence amaçlı okumaya çekmeyi amaçlayan proje kapsamında, 16 yaş ve üzeri gençlere hitap eden Manga Al Arabia ve 10- 15 yaş arasındaki çocuklar için üretilen Manga Al Arabia Kids isimli aylık ve haftalık iki dergi dijital formatta sunuldu.

Şarkul Avsat