BAE eğitim sisteminde büyük bir yapısal değişikliğe gitti

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkan Yardımcısı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum, bir dizi bakanlık değişikliğiyle ülkedeki eğitim sisteminin yeniden yapılandırıldığını ve sektörün gelişimini destekleyen kurumların kurulduğunu duyurdu.

Şeyh Maktum dün yaptığı açıklamada, “Kardeşim Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile bugün istişare ettikten sonra onun onayıyla BAE’nin eğitim sektöründe büyük bir yapısal değişikliğe gidileceğini duyuruyoruz. Ahmed Belhul el-Felasi’yi Eğitim ve Öğretim Bakanı olarak atadık. Kendisinden ülkemizdeki eğitim sistemi ile ilgili tüm mevzuat ve politikaları gözden geçirmesini istedik” dedi.

Sare el-Emiri’yi Halk Eğitimi ve Teknolojiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak atadıklarını dile getiren Şeyh Maktum, “Kendisine ülkedeki devlet okullarını geliştirmek için kapsamlı bir plan geliştirme talimatı verdik. Bu görevi daha önce yürüten Cemile el-Mehiri’ye gösterdiği çabalar için teşekkür ederiz” diye konuştu.

Şeyh Maktum, Sare el-Musellem’in ise Erken Dönem Eğitimden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine getirildiğini ve Musellem’in denetiminde Erken Dönem Eğitim Federal Heyeti’nin kurulacağını söyleyerek şöyle konuştu;

“Sare doğumdan 4. sınıfa kadar çocuk gelişimini takip etmek için kapsamlı planlar geliştirmekten sorumlu olacak. Çocuklarımızın doğru gelişimi, eğitimimizin başarısının garantisidir.”

Şeyh Maktum, eğitimin kalitesini tarafsız bir şekilde izlemek, değerlendirmesini yapmak, eğitim çıktıları için açık standartlar ve hedefler belirlemek ve eğitim sisteminin bunlara ulaşmada ne ölçüde başarılı olduğunu ölçmek üzere kabineye bağlı Federal Eğitim Kalitesi ve Standartları Kurumu’nun kurulduğunu da duyurdu.

Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan başkanlığındaki Eğitim ve İnsan Kaynakları Konseyi’nin Eğitimin Geleceği projesini denetlemekten sorumlu olarak yeniden yapılandırılacağını da söyledi.

Şeyh Maktum, “Eğitim sektörü bugün dün ile aynı değil, hırslarımız da dünle aynı değil, geleceğin becerileri farklı ve yenilenebilir olacak. Amacımız bayrağı taşıyan bir nesil yetiştirmek, onlar yürüyüşü tamamlayacak, kimliğine bağlı kalacak ve güvenle küreselleşecek. Bunu başarmak için herkesin işbirliği yapmasını istiyoruz” dedi.

Şarkul Avsat