Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı: İran ile biraz ilerleme kaydettik ama yeterli değil

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan bugün, İran’ın gelecekteki işbirliği için güven inşa etmesi gerektiğini söyleyerek, Tahran ile müzakerelerde bir miktar ilerleme kaydedildiğini ancak yeterli olmadığını aktardı.

Suudi bakan, “Elimiz İran’a uzanıyor, İran bölgedeki gerilimi azaltmak istiyorsa onunla tartışabileceğimiz birkaç şey var” ifadelerini kullandı.

Prens Faysal Davos’ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu sırasında yaptığı açıklamada, Lübnanlıların egemenliği yeniden tesis etmek için reformlar yapması gerektiğini belirterek, değişim ve Hizbullah meselesinin Lübnanlıların elinde olduğunu kaydetti.

Lübnan seçimlerine de değinen Bakan, “Lübnan’daki seçimler olumlu bir adım olabilir ama bunu söylemek için henüz çok erken” şeklinde konuştu.

Prens Faysal, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin Ortadoğu bölgesinde istikrar ve barış aradığına dikkati çekerek, barış ve enerji güvenliğini sağlamaya istekli olduklarını yineledi.

Suudi Bakan, petrol arzının istikrarlı olduğunu ve piyasalarda sıkıntı olmadığını vurgulayarak, küresel enerji krizini ele almak için daha geniş bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Şarkul Avsat