Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, ülkenin iklim, ekonomi, çevre ve teknoloji alanlarındaki katkılarını gözden geçirdi

Suudi Arabistan Bakanlar Kurulu, Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında bugün Cidde’deki Selam Sarayı’nda toplandı.

Toplantıda, Suudi Arabistan’ın Dünya Ekonomik Forumu (WEF), Dünya Sağlık Asamblesi, Dragon Grubu’nun yıllık toplantısı ve Küresel Afet Riski Azaltma Platformu’nun toplantılarına katılımı ele alındı.

Suudi Arabistan’ın iklim, ekonomi, çevre ve teknoloji alanlarındaki yerel ve uluslararası katkıları gözden geçirildi.

Enformasyon Bakan Vekili Dr. İssam bin Said’in toplantının ardından Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’ya bildirdiğine göre, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile yaptığı telefon görüşmesi de dahil olmak üzere, son birkaç gün içinde çeşitli ülke ve kuruluşlarla işbirliği bağlarını güçlendirmeyi amaçlayan görüşmeler hakkında bilgi verildi.

Toplantıda, Riyad’da önemli bir kültür ve sanat merkezi olacak ve 2030 Vizyonu hedeflerinden birine ulaşılmasına katkıda bulunacak Kral Selman Parkı’ndaki Kraliyet Sanat Kompleksi’nin inşaatına başlamasına övgüde bulunuldu.

Suudi Arabistan’ın, 2021 Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Seyahat ve Turizm Gelişmişlik Endeksi’nde 2019’a kıyasla 10 basamak yükselerek dünya genelinde 33. sıraya çıkması tebrik edildi.

Şura Meclisi’nin gündemindeki konular da dahil olmak üzere Ekonomi ve Kalkınma İşleri Konseyi, Siyasi ve Güvenlik İşleri Konseyi, Bakanlar Kurulu Genel Kurulu ve Bakanlar Kurulu Uzmanlar Kurulu’nun kararları hakkında bilgi verildi.

Bakanlar Kurulu toplantısında ülkenin iç işlerine ilişkin birtakım kararlar da alındı.

Şarkul Avsat