BAE’de maymun çiçeği vaka sayısı 8’e yükseldi

BAE’de maymun çiçeği hastalığının erken teşhisi ve araştırılması için sağlık otoritelerinin çalışmaları sürüyor. Sağlık ve Toplumu Koruma Bakanlığı’nın çarşamba günü dört yeni bulaş tespit edildiğini duyurmasıyla ülkede kayıt altına alınan maymun çiçeği vakası sayısı sekize yükseldi.

BAE Sağlık ve Toplumu Koruma Bakanlığı, maymun çiçeğinin bulaşıcı bir viral hastalık olduğunu doğruladı ancak yayılma yollarının Kovid-19 virüsüne kıyasla sınırlı olduğunu bildirdi. Enfeksiyon en belirgin şekilde; vücut sıvıları, solunum damlacıkları, enfekte kişinin cilt lezyonları, enfekte kişi tarafından kirletilmiş yüzeyler veya hamile anneden fetüsüne plasenta yoluyla bulaşır.

Bakanlık, herkesin tüm güvenlik ve sağlık önlemlerini almalarını, seyahat ve kalabalık alanlara girme durumunda önleyici tedbirler almalarını tavsiye etti. Bakanlık ayrıca ülkenin sağlık yetkililerinin, sağlık sektörünün tüm salgın ve bulaşıcı hastalıklara karşı hazır olmasını sağlamak için sürekli ve özverili çalışmanın yanı sıra soruşturma, temaslıların incelenmesi ve takip de dahil olmak üzere gerekli tüm önlemlerin alındığını kaydetti.

BAE’de ilk maymun çiçeği vakası mayıs ortasında görülmüştü. Enfekte olan kişinin Batı Afrikalı bir kadın olduğu bilgisi paylaşılmıştı. BAE, ilk vakadan günler sonra üç maymun çiçeği vakası daha tespit edildiğini açıklamıştı.

Şarkul Avsat