Kuveyt’te düzenlenen operasyonda 5 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Kuveyt gümrük yetkilileri, bir Asya ülkesinden Kuveyt’e gönderilen ve yaklaşık 8 milyon Kuveyt dinarı (yaklaşık 26,8 milyon dolar) değerindeki yaklaşık 5 milyon Captagon hapının bulunduğu üç konteynere el koydu.

Basın ve İlişkiler Genel Müdürlüğü, Narkotikle Mücadele Genel Müdürlüğü’nün ülkeye çok miktarda narkotik ve uyuşturucu madde sokulmaya çalışan uyuşturucu kaçakçılarının aranması ve soruşturulması sürecinde aktif bir şekilde yer aldığını açıkladı.

Yapılan incelemelerde narkotik maddelerin bir Asya ülkesinden gelen üç konteynerde saklandığı, gerekli incelemelerin yapılmasının ve yasal izinlerin alınmasının ardından polisle iş birliği içinde incelemelerde bulunulduğu açıklandı.

Kuveyt Haber Ajansı (KUNA), İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Enver el Berces’in konteynerlerin incelenmesine eşlik ettiğini aktardı.

Berces, Narkotikle Mücadele Genel Müdürlüğü çalışanlarının uyuşturucu kaçakçılarının çalışmaları ile büyük bir kararlılıkla mücadele etmelerinden dolayı teşekkür etti. Berces, Kuveyt gençlerini zehirleyen uyuşturucuları kullanılmasını engelleyen çalışanları da takdir etti.

Uyuşturucuların el koyulması sürecine Kriminal Güvenlik Sorumlusu Müsteşar Vekili Tuğgeneral Halid el Levğani, Gümrük İdaresi Genel Müdür Vekili Süleyman el Fahd, Narkotikle Mücadele Genel Müdürlüğü Genel İdaresi Genel Müdürü Albay Muhammed Kabazard ve diğer yetkililer de katıldı.

Şarkul Avsat