Kuveyt Veliaht Prensi, Ürdün Veliaht Prensi ile iki ülke arasındaki ilişkileri görüştü

Kuveyt Veliaht Prensi Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Kuveyt ve Ürdün arasındaki ikili ilişkilerin oldukça iyi bir durumda olduğunu açıkladı.

Kuveyt’i ziyaret eden Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin bin Abdullah’ı ve beraberindeki heyeti ağırlayan Veliaht Prens Meşal el- Ahmed, iki ülke arasındaki ilişkilerin sevgi ve işbirliği çerçevesinde ilerlediğini ve ortak Arap ilişkilerinde izlenecek bir model niteliğinde olduğunu belirtti.

Görüşme, dün (Salı) Kuveyt’teki Bayan Sarayı’nda gerçekleşti.

Veliaht Prens Meşal el- Ahmed, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İki kardeş ülke arasındaki tarihi ilişkiler Kuveyt’in ve Ürdün’ün onurlu halkının sevgi, işbirliği ve kaderinin bir göstergesidir. Bu ilişkiler, ikili ilişkilerde ve diğer Arap ülkelerinde izlenecek ilişkiler için bir rol modelidir. Kuveyt devleti olarak Ürdün Krallığı’nın bölgede ve dünyadaki önemli rolünü, Arap ve İslam dünyasındaki çalışmalarını takdir ediyoruz. Kuveyt, Ürdün Kralı 2. Abdullah’ın bölgesel ve uluslararası rolünden dolayı gurur duymaktadır.”

Veliaht Prens Meşal el- Ahmed, iki ülke arasındaki ikili ilişkileri geliştirmeyi dört gözle beklediğini belirterek söz konusu ziyaretin iki ülke halklarının iyiliği ve refahı için bir adım olduğunu kaydetti.

Ürdün Veliaht Prensi ve beraberindeki heyet, kısa süren ziyaretin ardından Ürdün’e geri döndü.

Şarkul Avsat