Suudi Arabistan, Kore merkezli SM Entertainment ile işbirliği için bir araya geldi

Suudi Arabistan Kültür Bakanı Prens Bedr bin Abdullah bin Ferhan, Güney Kore’nin başkenti Seul’e 8-9 Haziran’da yaptığı ziyaret kapsamında SM Entertainment kurucusu Lee Soo-man ve ülke yetkilileri ile iki ülke arasındaki işbirliğini geliştirme yollarını ele aldı.

Taraflar, kültürel işbirliğini geliştirmenin yollarını, müzik eğitimi ve öğretimi, müzik etkinlikleri ve festivalleri düzenlemek ve taraflar arasında ortak müzik üretiminin teşvik edilmesi konularını ele aldı.

Suudi Arabistan Kültür Bakanlığı, Güney Kore’nin başkenti Seul’de CJ E&M şirketi ile krallıktaki sektörün geliştirilmesi için bir işbirliği anlaşması imzaladı. İki ülkenin kültürel unsurlarının paylaşılması, film, müzik, kültürel etkinlikler dahil olmak üzere çeşitli projelerde işbirliği fırsatları araştırılacak. Sanat, yemek, film, mimarlık gibi alanlarda taraflar işbirliği yapacak.

Anlaşma, Kültür Bakanlığının Suudi Arabistan’da kültür sektörünün gelişmesine katkı sağlaması ve çeşitli alanlarda başarı sağlanması için çalışmaları kapsamında görülüyor. Anlaşma dahilinde Suudi Arabistanlı sektör liderlerini desteklemek ve güçlendirmek için, 2030 Vizyonu hedefleri doğrultusunda, Suudi halkı için kültürel çalışmalar hayata geçirilecek.

Şarkul Avsat