Suudi Arabistan ve ABD’nin Yemen büyükelçileri Başkanlık Konseyi’ni desteklediklerini açıkladı

ABD’nin Yemen Büyükelçisi Stephen Fagin, Suudi Arabistan’ın Yemen için gösterdiği çabaların bir örneği olarak Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yemen ekonomisini desteklemek adına 3 milyar dolar değerinde destekte bulunmasını övgüde bulundu.

Fagin, Suudi Arabistan tarafından desteklenen Yemen’in Kalkınması ve Yeniden Yapılanma Programı’nın (SDRPY) denetçisi ve Suudi Arabistan’ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al Cabir ile yaptığı görüşmede Suudi Arabistan’ın Birleşmiş Milletler’in (BM) çalışmalarını desteklemek adına 10 milyon dolar tahsis etmesini memnuniyetle karşıladı. Fagin, bu çalışmalar kapsamında ülkesinin de 10 milyon dolar bağışta bulunduğunu belirtti.

ABD ve Suudi Arabistan, Safer petrol gemisinin korunmasının önemine dikkati çekerek Yemen Başkanlık Konseyi Başkanı Reşad el-Alimi başkanlığındaki Yemen Başkanlık Konseyi’nin ve BM desteği ile ülkede kalıcı ve kapsamlı bir barışın sağlanması için yürütülen çalışmaları ele aldı. Görüşmede siyasi sürecin başlaması, Husi milislerinin Taiz’de sınır geçişini açmasının ve gelirin devlet görevlilerinin maaşlarının ödenmesi için Yemen Merkez Bankası’na yatırılmasının önemini vurguladı.

Şarkul Avsat